8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalActivităţi de vară

Activităţi de vară

Cursuri de oratorie sau lucru manual la Biblioteca Judeţeană, conferinţe cu profesori străini şi un concurs de street dance. Tinerii de la Clubul Interact nu au luat vacanţă şi îi invită pe craioveni să ia parte la diverse activităţi de vară.
Pe 3 septembrie, la Sala Clubului Sportiv Voinţa, trupele de dans din Craiova au şansa de a concura la „Drop it to the Floor“, o competiţie de street dance adresată exclusiv tinerilor care se mişcă în stil breakdance, hip-hop, şi nu numai. Clara Maria Papuc, membră a Clubului Interact şi coordonatoarea proiectului, spune că toate eforturile sale se îndreaptă spre adolescenţi, spre încurajarea şi susţinerea lor. „Ideea mi-a venit când am sărbătorit în acest an Ziua Colegiului Naţional «Carol I». O colegă avea foarte multe dansuri de prezentat şi atunci m-am gândit că poate ar fi mai mulţi tineri care ar vrea să fie văzuţi şi aplaudaţi de alţii. Am propus la Interact acest proiect, iar ceilalţi au fost de acord“, spune Clara.
În parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret din Craiova, membrii Interact au început demersurile organizării acestui eveniment. Regulamentul este simplu: orice trupă de minimum trei membri se poate înscrie pe http://www.interact-craiova.ro. Nu se percepe taxă de înscriere, iar câştigătorii vor fi desemnaţi de către un juriu alcătuit din oameni ai dansului. „Abia am dat drumul la concurs şi deja s-au înscris două trupe. Până la sfârşitul lunii august, când este data limită, sperăm să strângem mult mai mulţi. Îi invităm pe toţi tinerii pasionaţi de dans să concureze!“, completează Clara Papuc.

Cursuri la Biblioteca Judeţeană din Bănie

În afară de concursul de dans „Drop it to the Floor“, Clubul Interact are un parteneriat şi cu Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ din Craiova. În fiecare miercuri şi joi, membrii clubului ţin cursuri de oratorie şi de lucru manual elevilor din ciclul primar. „Încercăm să îi învăţăm cum să vorbească în public şi să le testăm creativitatea la cursurile de lucru manual. Oricine poate veni la activităţile de la bibliotecă“, spune Kamil Altintaşoglu, preşedintele Clubului Interact din Craiova. Mai mult, în luna august, tinerii, în colaborare cu American Corner, vor pune bazele şi unui club de engleză destinat copiilor defavorizaţi din punct de vedere financiar sau social. „Îi vom învăţa şi norme de conduită în societate, vom face jocuri pentru a le stârni interesul pentru limba engleză. Vom încerca să le oferim cât putem din cunoştinţele noastre“, completează Kamil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS