13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăzboiul de la Primăria Salcia continuă

Războiul de la Primăria Salcia continuă

Circul ieftin în care Primăria şi Consiliul Local Salcia din judeţul Mehedinţi sunt implicate de trei ani pare că nu se va termina niciodată. Deşi zilele trecute, magistraţii de la Tribunalul Me­hedinţi, Secţia contencios ad­ministrativ au admis cererea de dizolvare a consiliului local, viceprimarul Adel Sava a atacat cu recurs, la Curtea de Apel Craiova, ho­tă­rârea magistraţilor mehedinţeni şi este decis ca atâta timp cât nu este definitivă, să rămână în funcţie, indiferent că este agreat sau nu de populaţie.
Consiliul Local Salcia a fost propus spre dizolvare, după ce timp de trei luni, aleşii locali nu au mai emis nici o hotărâre pentru comunitate, iar în urma unei vizite a prefectului au fost descoperite mai multe nereguli. Cu toate că se află la capătul prăpastiei, edilii nu-şi recunosc partea de vină.  „Am făcut recurs, pentru că eu şi consilierii nu vrem să se dizolve consiliul local. Avem mai multe motive de a considera că hotărârea magistraţilor de la Tribunalul Mehedinţi este ne­legală şi este dreptul nostru să facem recurs. Până la judecarea recursului, eu sunt viceprimar. Nu vrem să se dizolve consiliul local şi să-l lăsăm pe primarul Pantelimon să conducă primăria de capul lui. Dacă primarul stă cu mâinile în sân şi nu face nimic este treaba lui. Eu vreau să lupt pentru drepturile mele. Nu am greşit cu nimic şi am alături oamenii“, a spus vicele din Salcia, Adel Sava.
De cealaltă parte, pri­marul Gelu Pantelimon susţine că el nu şi-a făcut decât meseria, însă nu a găsit înţelegere la colegul său, care face totul de unul singur şi nu se consultă cu nimeni. Mai mult decât atât, primarul spune că nu are rost să se lupte prin instanţe pentru funcţie pentru că şi aşa mai este puţin şi vin din nou alegeri.
Săptămâna următoare se va judeca recursul la Curtea de Apel Craiova, când cel mai probabil se va da sentinţa definitivă şi irevocabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS