Acasă Local Peste 30.000 de petiţii şi reclamaţii adresate Primăriei Târgu Jiu

Peste 30.000 de petiţii şi reclamaţii adresate Primăriei Târgu Jiu

Zeci de mii de petiţii şi reclamaţii au fost trimise de locuitorii municipiului Târgu Jiu pe adresa primăriei în primul semestru al acestui an. Raportat la populaţia oraşului, o treime dintre locuitori au sesizat diferite probleme la primărie sau au avut nevoie să li se elibereze diferite tipuri de documente.
Conform unui raport privind modul de soluţionare a petiţiilor pe semestrul I, pe adresa instituţiei sau la primărie au fost trimise sau au fost depuse peste 30.000 de petiţii şi reclamaţii. Dintre acestea, peste 21.000 au fost soluţionate în mod favorabil, iar 871 sunt în curs de rezolvare. De asemenea, 133 de cetăţeni s-au prezentat la audienţele ţinute de reprezentanţii primăriei, iar cei mai mulţi au solicitat locuinţe, locuri de muncă, amenajarea parcărilor şi a spaţiilor verzi aferente blocurilor de locuinţe, ajutor social sau instalarea de utilităţi.

Nemulţumiţi de iluminatul public

Telefonul cetăţeanului 984 a fost înroşit de târgujieni, care în primele şase luni ale anului au transmis telefonic 760 de propuneri şi sesizări. Cele mai multe înregistrări telefonice au sesizat apariţia unor disfuncţionalităţi la iluminatul public în diverse zone ale oraşului şi necesitatea montării unor lămpi în anumite zone ale oraşului (221), solicitarea intervenţiei compartimentului de gestionare a câinilor fără stăpân (113). Locuitorii municipiului Târgu Jiu au mai fost nemulţumiţi şi de executarea unor lucrări fără autorizaţie, defecţiunile la reţeaua de apă şi canalizare, coşurile de gunoi rupte, indicatoarele rutiere căzute sau lipsă. Oamenii au reclamat şi disconfortul cauzat de muzica de la terase şi restaurante, lipsa parcărilor, a capacelor de canal sau prezenţa în cartiere a unor maşini abandonate. 

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version