10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul de elită, construit din vorbe

Spitalul de elită, construit din vorbe

Consiliul Judeţean Dolj va supune astăzi la vot demararea procedurilor de construire a unei unităţi medicale de elită la Craiova, dar situaţia financiară şi numele spitalului sunt învăluite în ceaţă.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, anunţa în urmă cu trei săptămâni că la Craiova va fi construit un spital de elită cu ajutorul firmei Vamed, care administrează printre altele şi celebra clinică AKH din Viena, unde s-au tratat diferite personalităţi din România, printre care şi preşedintele Traian Băsescu. Prioteasa spunea că Vamed a trimis o scrisoare de intenţie în care anunţa că vrea să construiască un spital în parteneriat public-privat, o investiţie de 200 de milioane de euro, şi dădea aproape ca sigură venirea clinicii AKH la Craiova. Pentru aceasta, Vamed ar avea nevoie de 10-12 hectare de teren şi de utilităţile aferente, pe care CJ Dolj s-a declarat mai mult decât dispus să le ofere. La trei săptămâni de la anunţ, Consiliul Judeţean Dolj le va cere consilierilor judeţeni să voteze realizarea obiectivului „Spital de Urgenţă şi Traumatologie“.
O singură problemă a apărut până acum în peisajul idilic al construirii clinicii AKH la Craiova. Directorul Centrului de Informaţii Publice al Spitalului din Viena şi al Universităţii de Medicină din Viena, Karin Fehringer, a precizat pentru GdS că la Craiova nu va fi o clinică AKH. Întrebat despre acest lucru, Fehringer a răspuns scurt: „Nu, nu va fi un spital AKH şi nu am nici o informaţie referitoare la vreun spital în Craiova“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII