12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCandidaţii la Drept au avut emoţii

Candidaţii la Drept au avut emoţii

Zeci de părinţi, profesori şi prieteni aşteptau ieri, la intrarea în Universitatea din Craiova, să iasă din examen absolvenţii de liceu care s-au înscris anul acesta la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, specializarea Drept.
Examenul a durat trei ore. Pe parcursul acestora, candidaţii au fost nevoiţi să răspundă la 100 de întrebări cu grad mediu de dificultate. De specificat este faptul că au fost patru variante de grile.
„M-am uitat peste grile şi subiectele au fost accesibile. Doar două-trei întrebări ridicau probleme. Un elev care a citit toată materia conform programei pentru facultate nu are cum să ia notă mai mică de 9. Comparativ cu anul trecut, au fost chiar mai uşoare subiectele“, a declarat o profesoară de limba română care a meditat elevi pentru examenul de admitere la Facultatea de Drept şi venise să îi sprijine. Afirmaţia a fost susţinută şi de unii candidaţi.
„Subiectele nu au fost foarte grele, dar am avut senzaţia că nu a fost suficient timp să le parcurg pe toate“, a spus Elena, de 18 ani, din Craiova. Printre candidaţi au fost însă şi persoane care au considerat că subiectele au fost dificile. „Au fost foarte grele. Având în vedere rezultatele de anul acesta de la bacalaureat, credeam că va fi mult mai uşor. Eu nu am făcut mare lucru, deşi învăţasem“, a spus Alin, de 19 ani, din Craiova.

Doi candidaţi pe loc la Facultatea de Drept

Anul acesta, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative este printre puţinele facultăţi din cadrul Universităţii din Craiova care au susţinut examen de admitere. Acesta s-a dat numai pentru specializarea Drept, pentru care au fost alocate doar 160 de locuri la buget pentru care au candidat 335 de absolvenţi de liceu (concurenţă de doi pe loc).
În cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative au fost însă disponibile mult mai multe locuri. Astfel, la buget au fost în total 240 de locuri (160 la Drept, 37 la Administraţie Publică, 28 la Administraţie Publică la Drobeta Turnu Severin şi 15 la Asistenţă managerială şi secretariat). La acestea se adaugă 280 de locuri la zi, cu taxă, şi 100 de locuri cu frecvenţă redusă, tot cu taxă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII