Acasă Local Gorj Transalpina le dă emoţii şoferilor

Transalpina le dă emoţii şoferilor

Traseul spectaculos de pe Transalpina pune la grea încercare nervii anumitor conducători auto. Salvamontiştii gorjeni au avut până în prezent mai multe solicitări de la şoferi care s-au lăsat ispitiţi de cota 2000, însă au avut probleme cu înălţimea, văile şi prăpastiile din munţi. Totodată, lipsa parapetelor de protecţie de pe marginea celei mai înalte şosele din România le oferă senzaţii tari şoferilor, însă au existat cazuri în care câtorva conducători auto le-a crescut prea mult tensiunea şi au solicitat intervenţia Serviciului Public Salvamont Gorj. Un gorjean, de exemplu, a oprit maşina la jumătatea traseului şi a sunat la 112, spunând că îi este frică să mai coboare din munţi.

Senzaţii tari, nervi tari

Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont Gorj, a declarat că şoseaua va fi gata până la sfârşitul acestui an şi va beneficia de toate elementele de siguranţă pentru conducătorii auto. „Sunt anumite zone unde peisajul este aproape ameţitor şi te poate fura. Unii nu sunt obişnuiţi să meargă cu maşina pe marginea prăpastiei. Am fost trimişi prin 112 pe Transalpina să intervenim în cazul unui cetăţean căruia i se făcuse rău. Se aşezase pe şosea şi spunea că nu mai poate să continue traseul. E unul dintre cele mai frumoase şi spectaculoase drumuri din România. O să fie şi acele parapete, care conferă o anumită stare de siguranţă nu numai din punct de vedere psihologic. Eu m-am întâlnit pe Transalpina cu un şofer care mergea pe contrasens şi mi-a făcut semn să îl ocolesc pentru că nu avea curaj să meargă pe sensul lui, adică pe buza prăpastiei. Mergea aproape lipit de munte. Este frumos, dar trebuie să ai nervii tari“, a spus Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version