Acasă Local Gorj Mai multe gospodării din Gorj au fost inundate

Mai multe gospodării din Gorj au fost inundate

Zeci de gospodării au fost inundate în ultimele două zile, din cauza precipitaţiilor abundente, căzute pe teritoriul judeţului Gorj. Pompierii au fost nevoiţi să intervină duminică şi ieri pentru evacuarea apei din mai multe locuinţe sau unităţi economice. Cele mai mari probleme cauzate de cantităţile însemnate de precipitaţii au fost înregistrate în comuna Bâlteni, sat Peşteana-Jiu, unde Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a intervenit pentru scoaterea apei din zece gospodării şi opt case. Mai bine de şase ore le-au trebuit pompierilor ca să evacueze în totalitate apa din gospodăriile oamenilor. Din fericire, valoarea pagubelor înregistrate a fost nesemnificativă, însă localnicii au fost avertizaţi să îşi cureţe şanţurile de la porţi şi să nu mai înfunde canalizările cu resturi menajere.

Atelier inundat

Probleme din cauza acumulărilor de apă au fost şi la Târgu Jiu, unde pompierii au muncit două ore pentru evacuarea apei din gospodăria unui localnic. Cinci ore mai târziu, pompierii au fost solicitaţi să intervină din nou pentru evacuarea apei
dintr-un atelier de confecţii tâmplărie cu geam termopan, aparţinând unei societăţi comerciale. Autorităţile din judeţ şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt în stare de alertă. De asemenea, primarilor li s-au transmis recomandări legate de intervenţia în caz de inundaţii. Meteorologii au transmis o nouă avertizare de cod galben pentru 16 judeţe, inclusiv cele din Oltenia. Atenţionarea este valabilă până astăzi, la ora 21.00.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version