10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPosturi titularizabile neocupate

Posturi titularizabile neocupate

Şedinţa publică de repartizare a celor 39 de posturi titularizabile din judeţul Gorj a avut loc vineri dimineaţă, la cele două centre de examinare din Târgu Jiu. Dintre acestea, doar 13 s-au ocupat în şedinţa publică.

La centrul de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“, distribuirea electronică a început cu emoţii pentru prima candidată, care a luat nota 8,55 la titularizare şi urma să fie repartizată pentru un post de educatoare la Aninoasa. Din cauza unor probleme tehnice, aplicaţia cerea avizul cultelor pentru un post de educatoare, aviz care însă nu era obligatoriu. Potrivit reprezentanţilor comisiei, problema va fi rezolvată în scurt timp. La acest centru, din cele 12 posturi titularizabile disponibile, doar jumătate au fost ocupate, restul de şase, dintre care majoritatea pe discipline vocaţionale, au rămas vacante din cauza faptului că nu au existat candidaţi cu note peste 7.00. Şi la centrul de examinare de la Colegiul Naţional „Ion Mincu“ au rămas mai multe posturi titularizabile neocupate din cauza notelor mici obţinute de candidaţi. „Am avut 27 de posturi titularizabile, dintre care 20 au rămas vacante din lipsă de candidaţi“, a spus Dorina Popescu, directoarea celui de-al doilea centru de concurs.

Viitorii navetişti

Majoritatea dascălilor care au reuşit să prindă un post de titular vor fi nevoiţi să facă naveta câteva zeci de kilometri. Ionică Zoran este din Craiova şi a declarat că patru ani la rând a susţinut examenul de titularizare, a luat mereu note peste 9.00, dar nu a prins post de titular. „Banii pe care îi câştig din învăţământ nu îmi ajung, aşa că în timpul liber sunt ghid montan. Sunt din Craiova şi acum voi fi titular la Turceni. Este bine, nu este foarte departe de casă“, a spus tânărul. Zoran a reuşit să obţină singurul post de educaţie vizuală la Grupul Şcolar Turceni.

în Dolj, jumătate din posturi au rămas libere

La finalul primei etape de repartizare a posturilor titularizabile, jumătate dintre acestea au rămas neocupate. Cele mai multe posturi libere au fost la educaţie muzicală. „În urma primei etape de repartizare, în sedinţă publică, pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile, a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7, la educaţie muzicală s-a ocupat un post şi au rămas libere 17 la Liceul de Artă şi unul la Palatul Copiilor din Craiova“, a declarat Alexandrina Năstase, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. La educaţie fizică, din şapte posturi, două au rămas libere (unul de dans şi celălalt de tenis de masă). În ceea ce priveşte disciplinele tehnice, s-a ocupat un post de alimentaţie publică şi unul de industrie alimentară şi a rămas liber un alt post de industrie alimentară. Cele 21 de posturi titularizabile rămase libere vor intra în sistemul naţional şi vor fi distribuite la repartizarea computerizată din 29 iulie.

Un candidat -a titularizat în urma contestaţiei

De remarcat este însă faptul că nu a mai rămas nici o normă de geografie, chimie, educatoare şi învăţător. În plus, unul dintre cei cinci candidaţi care au reuşit să obţină note peste 7 în urma contestaţiilor s-a titularizat. Acesta a obţinut un post de profesor de chimie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU