Acasă Local Sancţiuni pentru taximetrişti

Sancţiuni pentru taximetrişti

Poliţiştii craioveni din cadrul Biroului Rutier au organizat ieri, pe străzile municipiului, o acţiune de verificare a şoferilor de taxi şi a autoturismelor acestora. La această acţiune au luat parte reprezentanţi ai Registrului Auto Român, ai Biroului de Metrologie şi inspectorii Serviciului de Transport Public Local şi Siguranţa Circulaţiei din cadrul Primăriei Craiova.
Au fost constatate cu această ocazie 33 de abateri contravenţionale săvârşite de taximetrişti, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 8.600 de lei.

Prinşi fără RCA şi ITP

Printre taximetriştii prinşi în neregulă de oamenii legii se află la loc de frunte Laurenţiu Antoche, de 36 de ani, din Craiova, taximetrist la firma PMI pe maşina cu numărul DJ-06-SKM. Poliţiştii l-au oprit pentru că nu acordase prioritate unui pieton pe Calea Bucureşti, la intersecţia cu strada Fraţii Goleşti, dar au avut surpriza să afle că maşina nu avea nici inspecţia tehnică periodică (ITP) şi nici asigurarea obligatorie auto (RCA). Drept urmare, şoferul a rămas fără permis, fără certificatul de înmatriculare, fără numerele de înmatriculare şi fără 1.500 de lei în buzunar – contravaloarea amenzilor primite.
În timp ce îi completau procesul-verbal, poliţiştii au avut inspiraţia să tragă pe dreapta un taxi Barbie, cu numărul de înmatriculare DJ-44-RBI, condus de Marinel Roşu, de 29 de ani, din localitate. Şi acestuia îi lipseau RCA şi ITP.
Printre şoferii sancţionaţi se numără şi Claudiu Nicuşor Geambaşu, de 30 de ani, taximetrist la firma Favorit, cu autoturismul DJ-31-YUL. Acesta avea atestatul expirat de mai mult de un an. În plus, şi maşina a fost găsită în neregulă la controlul inspectorilor de la RAR, aşa că i s-a reţinut certificatul de înmatriculare şi i s-a aplicat o amendă usturătoare.

Exit mobile version