12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn copil bolnav de cancer vrea să trăiască

Un copil bolnav de cancer vrea să trăiască

Viața Mariei Drăgoi s-a transformat într-un chin de când a aflat că fiica sa cea mică, Ana Maria Busuioc, este grav bolnavă, suferind din cauza unei tumori pe creier

Nu este durere mai mare pentru o mamă decât să își vadă copilul bolnav, să știe că nu poate să facă mai nimic pentru a-i alina suferința. Ana Maria a împlinit opt ani în luna martie și este un copil timid, dar foarte isteț, căruia îi place să citească povești, pentru că prin intermediul lor visează o altă soartă. Ana și-ar dori să se joace toată ziua, să poată sta la soare, să alerge după gâze sau să se bălăcească în apa limpede a unui rău. Din păcate, nu poate face nici unul dintre aceste lucruri pentru că este grav bolnavă și fiecare zi a devenit o luptă pentru viață. Viața unui copil. Singura speranță a celor două este la Dumnezeu, de la care așteaptă o minune. Ajutorul semenilor le-ar prinde bine, arătându-le că încă mai sunt pe lume oameni care se gândesc și la binele altora. Maria Drăgoi și fiica sa, Ana Maria Busuioc, locuiesc din ianuarie 2010 la Centrul Maternal Pociovaliștea din Novaci, județul Gorj.

Mama și copiii, agresați fizic

Problemele de sănătate ale Anei au apărut cu trei ani în urmă, pe vremea când mama sa plecase la muncă în Italia. Imediat ce a aflat că fiica ei era internată la București, a revenit în țară și de atunci nu s-a mai dezlipit de Ana. Viața Mariei Drăgoi nu a fost ușoară: vreme de 12 ani a îndurat bătăile pe care i le aplica, atât ei, cât și celor cinci copii, fostul concubin. După ce a găsit curajul necesar să-l părăsească pe tatăl copiilor săi, Maria Drăgoi a încercat să muncească pentru a le asigura un viitor copiilor: „Am plecat în Italia să muncesc, ca să am cu ce să îmi întrețin copiii. Pentru că, după ce l-am părăsit pe concubin, am rămas fără casă, părinții mei nu au vrut să mă ajute. Apoi copiii au ajuns în sistemul de protecție socială. Am zis să merg să muncesc ca să am bani să cumpăr o casă pentru noi șase. Nu a fost să fie. Am aflat că Ana e grav bolnavă și m-am întors“, a povestit Maria Drăgoi. La scurt timp de la internarea la Institutul Oncologic București, Ana a primit un diagnostic extrem de grav: tumoră malignă craniană. Medicii nu au știut să îi spună mamei cauza din care a apărut tumora, fetița fiind trecută imediat pe tratament cu citostacice. Ana a îndurat vreme de aproape trei ani durerile și acele perfuziilor fără să se plângă. Vrea să se facă bine.

Tumoră malignă pe creier

Are doar opt anișori şi Ana speră că se va face bine. Își dorește să fie sănătoasă și să poată locui împreună cu mama și frații săi. Știe că este bolnavă și o întreabă mereu pe mama sa: „Mami, de ce nu vrea Dumnezeu să fiu ca şi ceilalți copii?“. În ciuda bolii sale, Ana a absolvit vara aceasta clasa I cu rezultate foarte bune. Îi place să citească povești și să viseze cu ochii deschiși. „Sunt o mamă disperată, cu care viața a fost nemiloasă. Lumina ochilor mei, Ana, a fost diagnosticată cu meduloblastom (tumoră pe creier), care s-a dovedit a fi malign. Acum locuim într-un centru maternal. Mergem în fiecare lună la cura de citostatice. Sunt zile când vreau să mor. Nu mai pot îndura. Singura mea speranță este că bunul Dumnezeu îmi va da puterea să lupt mai departe. Vreau să-mi văd copiii lângă mine, iar pe Ana sănătoasă. Trăim din 87 de lei pe lună și ajutorul celor de la centrul maternal. Orice ajutor este binevenit. Nu am bani să îi cumpăr Anei alimentele de care are atâta nevoie“, a spus, plângând, Maria Drăgoi. Starea Anei părea să se fi ameliorat, dar, vara aceasta, mama a aflat că boala a revenit. „Aș vrea să o duc pe Ana la un alt spital, să îi facă un RMN în altă parte. Poate este o eroare de aparat. Nu se poate să fie din nou atât de bolnavă. A început să o doară coloana, se plânge de dureri. Am înțeles că ar putea beneficia de tratament în Turcia, dar ca să ajungem acolo avem nevoie de bani, iar eu nu am de unde“, a povestit mama îndurerată. De asemenea, Maria Drăgoi își dorește o casă unde să își poată crește copiii: „Aș avea nevoie de 2.500 de euro ca să pot cumpăra și reabilita un apartament în comuna Mătăsari. Dacă aș avea o casă, mi-ar da copiii înapoi, nu ar mai sta în centrele de plasament“.  

Cont bancar pentru Ana Maria Busuioc

Persoanele care vor să o ajute financiar pe Ana Maria Busuioc și pe mama sa, Maria Drăgoi, o pot face donând în contul bancar deschis la Banca Comercială Română
Cod IBAN RO49RNCB0318078250590001

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII