11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccidente din cauza alcoolului

Accidente din cauza alcoolului

Poliţiştii doljeni au avut o bogată „recoltă“ de şoferi băuţi la sfârşitul săptămânii trecute. Liderul de necontestat la capitolul alcoolemie a fost Laurenţiu Gheţa, de 36 de ani, din Craiova, depistat de poliţiştii din Maglavit la volanul unui Mercedes, deşi nu poseda permis de conducere. El a fost testat cu etilotestul după ce a intrat cu maşina într-un gard, aparatul indicând o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot vineri, poliţiştii din Calafat l-au depistat pe Constantin Gârjaliu, de 61 de ani, din Ciupercenii Noi, care, în timp ce conducea un tractor fără a poseda permis de conducere, a avariat un Opel Astra staţionat. Tractoristul prezenta o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În aceeaşi zi, în jurul orei 21.30, poliţiştii din Bechet l-au tras pe dreapta pe Alexandru Năsturică, de 27 de ani, din Sadova, care conducea un VW Passat cu volan pe dreapta. Pentru că şoferul mirosea a alcool, oamenii legii l-au pus să sufle în etilotest, dar acesta a refuzat, acceptând într-un târziu să meargă la Spitalul Dăbuleni, pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1.30, Ionuţ Puţureanu, de 22 de ani, din oraşul Balş, judeţul Olt, a fost depistat de agenţii de circulaţie în timp ce conducea un autoturism, pe strada Caracal din Craiova, având o concentraţie de 0,61mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi noapte, un echipaj format din poliţiştii de la Secţia 4 Craiova şi subofiţeri ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova l-au depistat pe Aurel Militaru, care conducea un Opel Astra pe bulevardul Decebal din Craiova având o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Permisul anulat de doi ani

Vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.00, Jean Carst, de 56 de ani, din Craiova, conducea un autoturism Renault, pe strada Iancu Jianu, dinspre strada Brestei către bulevardul Nicolae Titulescu. La intersecţia cu strada Constantin Leca, a pierdut controlul direcţiei, pătrunzând pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu Dacia condusă de Ştefan Buda, de 33 de ani, din localitate. După ce l-au testat cu etilotestul, poliţiştii au constatat că aparatul indica o alcoolemie de 0.54mg/l alcool pur în aerul expirat pentru şoferul Renaultului. Mai mult decât atât, Jean Carst avea permisul anulat încă din 2009, în baza unei sentinţe a Judecătoriei Craiova.
Un alt accident s-a produs pe fondul consumului de alcool în noaptea de sâmbătă spre duminică. În jurul orei 3.00, Mihăiţă Lupu, de 24 de ani, din Craiova, care se deplasa cu un Opel pe DJ 561, între localităţile Giurgiţa şi Filaret, într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei răsturnându-se în afara părţii carosabile. Conducătorul auto a fost accidentat uşor, iar în urma testării cu etilotestul, aparatul a indicat o concentraţie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII