6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziţie la puşcărie

Percheziţie la puşcărie

Un deţinut din Penitenciarul Craiova a fost identificat ieri drept autor al unei înşelăciuni prin telefon săvârşite chiar în timp ce se afla în detenţie.
Mai mulţi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava au efectuat ieri o serie de percheziţii în Penitenciarul Craiova, cu sprijinul cadrelor din acest loc de detenţie, în vederea descoperirii şi ridicării unor telefoane mobile folosite pentru activităţi ilegale. Au fost percheziţionate 36 de persoane, asupra cărora au fost găsite şase telefoane mobile. Unul dintre aceste aparate telefonice era căutat în mod deosebit, fiind folosit la comiterea unei înşelăciuni căreia i-a căzut victimă o tânără de 28 de ani, din localitatea Baia, judeţul Suceava.
Pe 6 iunie, tânăra a mers la poliţie pentru a reclama că a fost înşelată cu suma de 2.400 de lei, prin intermediul unui SMS, în care era anunţată că a câştigat suma de 10.000 de euro şi o plasmă TV. Ca să intre în posesia câştigului, i se solicita să depună într-un cont suma de 2.400 de lei, care ar fi reprezentat „taxe şi comisioane“. Femeia s-a conformat, a depus banii, dar… n-a mai primit nici un premiu, aşa că a anunţat poliţia. Pentru oamenii legii a fost doar o formalitate să depisteze locul unde se află respectivul aparat telefonic, aşa că s-au suit în maşină şi au venit să-şi continue cercetările în penitenciarul craiovean. Acolo l-au găsit pe deţinătorul telefonului, cercetat acum şi pentru înşelăciune.
„Suspectul este un bărbat de 37 de ani, din judeţul Olt, care execută o pedeapsă privativă de libertate pentru furt. În acelaşi timp, poliţiştii au reuşit documentarea unei fapte similare, a cărei victimă a fost un bărbat din Slatina, judeţul Olt. Acesta din urmă a fost prejudiciat de o sumă şi mai mare – 3.200 de lei – prin aceeaşi metodă. În prezent, poliţia continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a autorului“, a declarat inspector de poliţie Bogdana Ioana Crăciun, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII