17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxiurile la control!

Taxiurile la control!

Zeci de poliţişti locali craioveni au luat cu asalt ieri staţiile de taxi din Craiova, într-o razie de amploare desfăşurată în colaborare cu funcţionarii Serviciului Transport Public Local şi Siguranţa Circulaţiei din cadrul Primăriei Craiova.
„Acţiunea a fost realizată în urma numeroaselor sesizări primite de la cetăţeni atât la nivelul Poliţiei Locale, cât şi al Primăriei Craiova, în sensul că există persoane care practică activitatea de taximetrie fără a deţine autorizaţiile necesare, dar şi cu privire la faptul că taxiurile nu îşi respectă staţiile special amenajate, ba, mai mult, blochează şi staţiile de transport în comun“, a declarat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.
Oamenii legii au găsit cele mai multe nereguli şi au aplicat cele mai multe sancţiuni în staţiile de taxi de la Rotonda, Spitalul de Urgenţă şi Bănie. Printre cei verificaţi au fost descoperiţi şi 17 taximetrişti-pirat. Alţi 72 au fost sancţionaţi cu amendă şi câte două puncte de penalizare pentru că staţionau pe trotuare, treceri de pietoni sau în staţiile de autobuz, în afara staţiilor de taxi amenajate special. În faţa complexului Bănie, taximetriştii blocaseră poarta de acces, iar la Spitalul de Urgenţă Craiova îngreunau intrarea şi ieşirea ambulanţelor. Tot în poartă staţionau taximetriştii şi la Piaţa Centrală, forţându-i pe oameni să facă slalom printre maşinile lor, care nu aveau ce căuta în acele zone. Totalul amenzilor aplicate doar miercuri dimineaţă de poliţişti depăşea 23.000 de lei.
„Acţiunile de acest gen vor continua, iar taximetriştii nu trebuie să înţeleagă că am pornit o campanie împotriva lor. Noi nu le cerem decât să respecte legislaţia în vigoare“, a precizat directorul Mateescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII