13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRevoltă în cartierul de carton

Revoltă în cartierul de carton

Cele 97 de familii din cartierul de carton ACH din municipiul Târgu Jiu s-au trezit date în judecată de proprietarul terenului pe care sunt construite cele şase barăci.
Cetăţenii au mers ieri la judecătorie pentru a fi prezenţi la procesul în care au solicitat suspendarea excutării privind demolarea imobilelor, însă au aflat că trebuie să mai ia parte la încă un proces. În primul, judecătorii au acordat un nou termen pentru 31 august, din cauza nerespectării procedurilor legale. Cei peste 40 de cetăţeni aflaţi în sala de judecată au răsuflat uşuraţi că evacuarea din barăci a fost amânată cu încă o lună şi jumătate. Cel de-al doilea proces la care locuitorii din ACH au participat a fost programat tot ieri, la judecătorie, ca urmare a demersurilor făcute de proprietarul terenului, Iulian Băloi. Acesta a chemat în judecată pe fiecare proprietar de locuinţă, în încercarea de a obţine o nouă hotărâre de evacuare din barăcile de carton. Noul proces i-a nemulţumit profund pe cetăţenii veniţi la judecătorie, unii dintre aceştia anunţând că, dacă vor fi evacuaţi din case, vor recurge la gesturi extreme.

Ameninţă că îşi dau foc

Viorel Răgălie, proprietarul unui apartament din cartierul ACH şi tatăl a două fetiţe, susţine că locuieşte aici de peste 27 de ani. Bărbatul este de părere că evacuarea chiriaşilor primăriei ar trebui făcută abia atunci când toată lumea va avea o altă variantă de cazare înainte de venirea iernii. „Nu se mai poate continua în felul acesta. Toţi cetăţenii din ACH o să vină la procesul care a început acum. Nimeni nu se gândeşte la noi, dar este totuşi o problemă socială şi nu poţi să intri cu buldozerul în munca şi în viaţa unui om. Unii chiar nu au nimic altceva decât locuinţa din baraca de carton. Noi le-am construit, am muncit la toate amenajările hidrotehnice de pe râul Jiu şi acum, după o viaţă de muncă, ajungem în stradă! Alţii poate mai au pe la ţară câte ceva, dar eu nu am nimic. Ce să fac acum cu fetele, unde să le duc? Merg amândouă la şcoală. Suntem 300 de persoane, dintre care 100 de copii, de la grădiniţă până la liceu. Ce se întâmplă cu ei? Eu altă soluţie nu am decât să îmi dau foc, dacă rămân fără casă“, a spus Viorel Răgălie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS