Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Grup infracţional de traficanţi de persoane, anihilat

Patru bărbaţi din Drobeta Turnu Severin au obligat, anul trecut, câteva tinere să se prostitueze pe teritoriul Franţei. Documentând activitatea infracţională a grupului, poliţiştii mehedinţeni au stabilit că, în ultimele trei luni, tinerele au obţinut în urma practicării prostituţiei peste 20.000 de euro, câştigul zilnic fiind cuprins între 300 şi 1.000 de euro, bani care erau luaţi de proxeneţi. În urma cooperării dintre poliţişti şi autorităţile din Franţa s-a reuşit anihilarea grupului şi capturarea celui care conducea banda de proxeneţi. Ceilalţi trei membri ai grupului au fost deja capturaţi în Franţa.
„Pe 11.07.2011, desfăşurând activităţi specifice, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri l-au depistat şi reţinut pe Cosmin M., de 23 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care poseda mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare franceze. Tânărul, în luna martie 2010, împreună cu alte trei persoane, arestate în prezent, au traficat în Fraţa patru tinere, din municipiul Drobeta Turnu Severin, pe care le obligau să se prostitueze pe teritoriul acestei ţări“, a declarat Andreea Dobre, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Cosmin M. a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru a fi extrădat.
• Alin Ghiciulescu

A tâlhărit barul din sat

Un bărbat de 28 de ani, din comuna gorjeană Bâlteni, a fost reţinut de poliţiştii gorjeni, fiind acuzat de tâlhărie. Săptămâna trecută, tânărul a jefuit un bar din satul Bâlteni. Potrivit poliţiştilor, bărbatul, a cărui faţă era acoperită cu un obiect de îmbrăcăminte de culoare închisă, a intrat în local, iar aici, cu ajutorul unui ciocan, a spart un aparat electronic de jocuri din care a sustras caseta cu valori în care se afla suma de 1.095 de lei. În urma probelor administrate, luni, poliţiştii de la Investigaţii criminale l-au reţinut pe suspect. Cel în cauză a fost introdus pe bază de ordonanţă de reţinere în arestul IPJ Gorj, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propunere de arestare preventivă. La ieşirea din Centrul de Reţinere, bărbatul a spus că este nevinovat.
• Mihaela Floroiu

Exit mobile version