10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA renunţat la fumat ca să facă turul Europei

A renunţat la fumat ca să facă turul Europei

Un bucureştean de 45 de ani a ajuns sâmbătă seară în Drobeta Turnu Severin, după ce pe 4 iulie a plecat din Capitală, hotărât să călătorească prin Europa cu bicicleta. Ionuţ Georgescu a făcut mult sport, însă niciodată nu a reuşit să se lase de fumat, pentru că nu a fost destul de motivat. De această dată însă, din dorinţa de a vedea lumea de unul singur, a decis să renunţe la ţigări. Bărbatul va parcurge într-un an şi jumătate 35.000 de kilometri.
Îndrăgostit de drumeţiile pe bicicletă, Ionuţ a plecat într-o călătorie prin întreaga Europă şi spune că gândul că va fi singur atât de mult timp îl va face să se cunoască mai bine şi să capete încredere de sine. „Ideea mi-a venit cu şase luni în urmă, când am descoperit că există români care au parcurs distanţe foarte mari pe bicicletă. Atunci am simţit că vreau şi eu acest lucru şi am început să mă organizez. În turul Europei voi parcurge toate ţările, cu excepţia unor insule şi a Rusiei, unde nu ştiu exact cum e cu viza, iar ca număr de kilometri, în jur de 35.000“, a spus Ionuţ.
Ionuţ Georgescu a făcut arte marţiale, dar şi polo  de performanță timp şapte ani. De şase luni face zilnic peste 30 km cu bicicleta. „Am să mă cunosc mai bine. În general, voi sta în cort, iar pentru perioade de 10-12 zile, voi merge la o pensiune sau vreun hotel“, a mai spus Ionuţ Georgescu.
Sâmbătă seară, a trecut graniţa spre Serbia din judeţul Mehedinţi. Bucureşteanul şi-a programat călătoria în aşa fel încât iarna să îl prindă în Portugalia, de unde să pornească spre Spania, Italia şi Grecia. Ionuţ Georgescu nu va cheltui mai mult de 15 euro pe zi, astfel încât să nu rămână fără bani până la întoarcerea la Bucureşti. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS