24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTentativă de sinucidere după examene

Tentativă de sinucidere după examene

Răzvan Marinel Călugăru, de 19 ani, din Craiova, a absolvit în acest an cursurile liceale la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate din localitate, la specializarea tehnician de comunicaţii. Zilele trecute, a susţinut bacalaureatul, însă nu-şi punea prea mari speranţe în promovarea acestui examen.
O discuţie aprinsă pe care ar fi purtat-o sâmbătă seară cu tatăl său pare să-l fi împins către sinucidere. Puţin după ora 20.00, băiatul a sărit pe fereastra camerei sale, situate la etajul IV al blocului 38 din cartierul Craioviţa Nouă. Se pare că şi-a luat avânt, ca să nu nimerească pe copertina vecinilor de la parter. A căzut cu faţa pe o bucată de ciment turnată în grădina blocului. A supravieţuit, ba chiar a fost găsit conştient de către echipajul SMURD, dar s-a ales cu fracturi majore, mai ales la nivelul craniului şi al feţei.

Conflict cu tatăl din cauza examenului

Victima a fost preluată de echipajul SMURD şi transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova. „Sâmbătă, la ora 20.50, a fost adus în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de către echipajul SMURD un tânăr de 19 ani cu politraumatism prin precipitare. Pacientul a fost găsit la locul incidentului, conştient, stabil hemodinamic şi respirator, prezentând leziuni multiple sângerânde la nivelul feţei. A fost îngrijit la locul accidentului, monitorizat pe timpul transportului şi apoi investigat imagistic la UPU. În urma investigaţiilor, s-a stabilit că prezenta fracturi multiple şi complexe la nivelul feţei, fiind interesate toate oasele feţei (fracturi şi dislocări ale dinţilor), sângerări la nivelul cavităţii bucale şi nazale. Tot în urma investigaţiilor s-au evidenţiat fracturi cu tasări ale vertebrelor lombare 4, 5 şi 6 şi la nivelul membrelor inferioare“, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova.
În timp ce făceau tot posibilul pentru a-l menţine în viaţă pe tânăr, cadrele medicale au aflat cu surprindere ce l-a împins pe acesta la sinucidere. „Din discuţiile purtate de cadrele medicale la faţa locului cu aparţinătorii a rezultat că tânărul s-a aruncat de la etajul IV, având intenţia de a se sinucide, deoarece anterior avusese un conflict cu tatăl, pe tema rezultatelor de la bacalaureat“, a precizat dr. Geormăneanu.
Tânărul a fost internat la Terapie Intensivă, iar în cursul dimineţii de ieri a fost trimis cu o ambulanţă la o unitate medicală de competenţă superioară: Clinica de Neurochirurgie a Spitalului „Dr. Bagdasar-Arseni“ din Bucureşti.

Părinţii, principalii vinovaţi

În ultima vreme au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului craiovean mai mulţi copii care au încercat să-şi pună capăt zilelor după ce au avut neînţelegeri cu părinţii. Cu doar o noapte înainte, o fată de 12 ani a fost salvată de medicii din UPU, după ce a luat un pumn de medicamente. Adolescenta fusese certată de mama sa pentru că plecase la plimbare fără să anunţe şi a întârziat prea mult. Cadrele medicale craiovene spun că şi din cauza bacalaureatului au mai fost tentative de sinucidere.
„Aceste comportamente ale tinerilor au fost provocate fie de tensiunea creată din cauza mediatizării excesive a condiţiilor drastice de la bacalaureat, fie de părinţii care au pus prea mare presiune pe copii. Unii părinţi nu ştiu să se poarte cu copiii lor într-o perioadă în care aceştia se află în tensiunea examenelor“, a menţionat dr. Cristina Geormăneanu.
Ieri, s-au afişat şi rezultatele examenului de bacalaureat. Obţinând nota 5.00 la limba şi literatura română, 3,60 la matematică şi 2,70 la biologie, Răzvan Marinel Călugăru a fost declarat respins. Membrii familiei au refuzat ieri orice discuţie cu reprezentanţii mass-media cu privire la tentativa de sinucidere a tânărului de 19 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII