29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-au făcut piaţa în centru

Şi-au făcut piaţa în centru

Sute de craioveni au făcut cumpărături, în weekend, la standurile amenajate pe strada A.I. Cuza, chiar dacă preţurile au fost ca în Piaţa Centrală

Târgul de produse agricole care a avut loc în weekend, pe strada A.I. Cuza, a avut priză la craioveni, dornici să cumpere direct de la producătorii din judeţ. Această a doua ediţie a campaniei „Consumaţi produse olteneşti!“, demarată de Prefectura Dolj şi Primăria Craiova, a strâns peste 50 de producători, care acum nu au mai fost luaţi prin surprindere de cerere şi au venit cu marfă din belşug.
Preţurile au fost însă, cu mici excepţii, la fel ca în Piaţa Centrală, dar asta nu i-a împiedicat pe craioveni să-şi facă aprovizionarea din centru, lucru cu care par să se obişnuiască. „Am cumpărat şi săptămâna trecută şi am fost mulţumită de produse. Acum au mai scăzut preţurile, dar nu e mare diferenţă faţă de Piaţa Mare. Ce mă încântă este că iau direct de la producători şi că legumele sunt de la noi“, a declarat Viorica Turcilă, pensionară.
Oferta a fost variată, de la roşii, castraveţi, cartofi, ardei gras, varză, ceapă, usturoi, morcovi, fasole verde, dovlecei, ardei iute, vinete, verdeţuri, până la zmeură, piersici, pepeni verzi şi galbeni. Nu au lipsit nici brânza, mierea, vinul şi produsele de patiserie şi cofetărie. Timp de două zile, sute de craioveni s-au perindat pe la tarabele amenajate în centru şi nimeni nu a plecat cu mâna goală.

Brânza nu s-a mai vândut ca data trecută

Pepenii de Dăbuleni au fost şi ei la mare căutare, mai ales că preţul era ceva mai mic decât în piaţă, 1,5 lei kilogramul cei verzi şi 2,5 lei kilogramul cei galbeni. Comercianţii de brânză veniţi de la Pieleşti au fost cei mai nemulţumiţi. Dacă săptămâna trecută au rămas repede fără marfă, acum vânzarea a mers mai greu.
„Eu nu am fost data trecută, dar acum nu merge prea bine. La preţul ăsta o dam şi la noi în piaţă şi scăpam de ea în câteva ore. Nu cred că mai vin duminică“, spunea sâmbătă o vânzătoare de brânză de la Pieleşti. Ieri, aceasta era în acelaşi loc şi avea şi clienţi. Preţurile erau aceleaşi, 10 lei brânza de vacă şi 12 lei cea de capră şi oaie. „Am venit să văd dacă scap totuşi de ea. Parcă merge mai bine acum, dar data viitoare nu mai vin“, a spus femeia. „Un astfel de târg va avea loc în fiecare weekend, pentru a le oferi craiovenilor produse direct de la producători“, a precizat viceprimarul Mărinică Dincă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII