9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExplozie în Romaneşti

Explozie în Romaneşti

Dimineaţa de sâmbătă a craiovenilor din cartierul Romaneşti a fost tulburată de o explozie care s-a produs la ora 6.30, în apartamentul lui Andrei Marin, situat în blocul I 98 de pe strada Nicolae Ionescu – Şişeşti. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu, care a mistuit mobilierul şi aparatura electronică din locuinţă. Chiriaşa din apartament, Monica Cîrciumaru, de 25 de ani, a suferit arsuri de gradele II şi III la nivelul feţei şi corpului, fiind transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru a primi îngrijirile medicale necesare.
Intervenind la faţa locului cu o autospecială cu apă şi spumă, pompierii craioveni au reuşit să pună capăt flăcărilor. În urma investigaţiilor de după stingerea incendiului, pompierii au stabilit că totul a plecat de la o scurgere de gaz metan de la instalaţia aragazului, iar explozia a fost declanşată de la arcul electric produs la acţionarea întrerupătorului de lumină.
„Pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, îi sfătuim pe cetăţeni să utilizeze la instalaţiile de gătit sau de încălzire care folosesc drept combustibil gazul metan numai accesorii omologate şi montate de către persoane atestate“, a declarat căpitan Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.
• Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII