17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Parov Stelar Band

Diferite stiluri de jazz din anii ’20-’40, muzica house, drum’n’bass sau hip-hop. Adică „electroswing“, un gen care a apărut în anul 2000, în oraşul Linz din Austria, atunci când Marcus Fuereder, DJ în cluburile de noapte, s-a decis să scoată primul său album. Sub pseudonimul de Parov Stelar, austriacul a ieşit pe piaţa muzicală cu „Shadow Kingdom LP“, un adevărat succes, ascultat în aproape toată Europa.
De atunci, artistul nu s-a mai oprit. Cu opt albume la activ şi multe alte single-uri, el a combinat de-a lungul timpului sunetele scoase de saxofon sau trompetă cu muzica electronică. O ciudăţenie, ar zice unii, în timp ce iubitorii genului sunt încântaţi de fiecare dată când Parov Stelar intră pe scenă cu trupa sa. Melodiile compuse de Fuereder nu se bazează numai pe instrumentaţie, artistul mizând şi pe diverse voci masculine sau feminine, care întregesc electroswing-ul. Aşa se face că „Chambermaid Swing“ de pe albumul „That Swing“ a fost una dintre cele mai ascultate piese ale anului trecut. Şi încă se mai aude în căşti!
În România, Parov Stelar Band a ajuns repede cunoscut şi a susţinut câteva concerte, ultimul fiind chiar în 2011. Ritmul din piesele interpretate de ei îl determină pe ascultător să îşi mişte piciorul aproape involuntar. Marcus Fuereder este unul dintre cei mai promiţători artişti ai Europei, iar muzica sa se va auzi îndelung şi în iPod-urile de peste Ocean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS