9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovean arestat în SUA

Craiovean arestat în SUA


Un cititor GdS a sesizat că un tânăr din Craiova a fost arestat în oraşul Norcross, Georgia, SUA, împreună cu alte două persoane, toţi fiind acuzaţi de comiterea infracţiunilor de fals şi înşelăciune. Potrivit ajc.com, este vorba de Silviu Leoveanu, Silviu Malea şi Ionuţ Budulan, cei trei fiind arestaţi pe 11 iunie şi încarceraţi în închisoarea din Gwinnett County. „Leoveanu Silviu Florinel este din Craiova, una din capitalele autohtone ale fraudelor pe internet“, a precizat cititorul GdS.
Autorităţile americane caută şi un al patrulea suspect în acest caz, Daniel Chelu. Cei patru sunt acuzaţi că au obţinut mii de dolari de la persoane interesate să cumpere maşini, cărora însă nu le-au livrat autovehiculele scoase la licitaţie pe internet.
Românii au publicat pe internet anunţuri de vânzare a unor autovehicule şi au primit banii pentru acestea printr-un serviciu de transfer care funcţionează în cadrul lanţului de magazine Publix. Autorităţile americane au precizat pentru ajc.com că toţi cei patru prezentau paşapoarte străine şi foloseau pseudonime la ridicarea sumelor de bani trimise prin transfer. Silviu Leoveanu, Silviu Malea şi Ionuţ Budulan au fost ridicaţi dintr-un apartament din localitatea Norcross, iar ulterior au fost arestaţi preventiv. Leoveanu şi Malea au fost acuzaţi de comiterea infracţiunilor de fraudă şi înşelăciune, în timp ce Budulan este acuzat de fals şi înşelăciune. De asemenea, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului din Georgia anchetează acest caz pentru a stabili activitatea infracţională a grupului care ar putea acţiona atât în Statele Unite, cât şi în alte ţări.
Pe pagina de internet gwinnettcountysheriff.com, cei trei români apar ca fiind încarceraţi în închisoarea din Gwinnett County. Reprezentanţii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au precizat pentru GdS că în acest caz s-a colaborat cu autorităţile din SUA şi s-a făcut schimb de date şi informaţii cu caracter operativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

43 COMENTARII