5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAbsolvenţii de liceu au susţinut ultima probă a bacalaureatului

Absolvenţii de liceu au susţinut ultima probă a bacalaureatului

Elevii de  clasa  a  XII-a au scăpat, în sfârşit, de emoţiile examenului de bacalaureat. Vineri, aceştia au susţinut ultima probă a examenului – proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii au ieşit veseli de la această ultimă probă, mai ales că subiectele au fost, în opinia lor, accesibile. „De data asta, subiectele au fost destul de uşoare. Oricum, mă bucur că am scăpat, în sfârşit, de bac. Acum aşteptăm rezultatele“, a spus Andreea Popescu, una dintre elevele care au susţinut vineri proba la alegere a profilului şi specializării. La fel de uşurată a fost şi colega sa, Adina. „După subiectele care s-au dat la matematică, mă aşteptam ca şi la fizică să fie îngrozitor de grele, dar au fost accesibile. Mă bucur că am scăpat şi de ultima probă“.

Patru elevi au fost eliminaţi din examen

În Dolj, la proba de vineri au fost înscrişi 6.541 de elevi, dintre care au fost prezenţi 6.263. Chiar dacă ştiau că riscă să fie excluşi din examen, o parte dintre elevii prezenţi nu au renunţat la telefoane şi la fiţuici înainte de a intra în sala de examen. „Pentru că au încercat să copieze, patru elevi au fost eliminaţi din examen la această probă. Aceştia şi-au pierdut dreptul de a da examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni. În plus, toate probele susţinute în cadrul examenului de bacalaureat nu le sunt recunoscute“, a declarat Alexandru Gîdăr, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Cei patru elevi eliminaţi provin de la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate Craiova (doi elevi), Grupul Şcolar de Transporturi Auto Craiova (un elev) şi de la Grupul Şcolar Industrial Electroputere Craiova (un elev). Până în prezent, la nivelul judeţului Dolj, au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat 22 de elevi, dintre care 15 la proba scrisă de limba şi literatura română, trei la proba scrisă obligatorie a profilului (matematică sau istorie) şi patru la proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate duminică

Rezultatele examenului de bacalaureat din această sesiune vor fi afişate duminică, 3 iulie, până la ora 16.00. Pe 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestaţii. Soluţionarea acestora se va face în perioada 5-7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen-limită data de 8 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS