13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Cârna rămâne în arest

Primarul din Cârna rămâne în arest

Cornel Andrei, edilul localităţii doljene Cârna, rămâne în arestul IPJ, după ce judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins, luni seară, recursul acestuia împotriva mandatului de arestare preventivă emis pe 23 iunie de Judecătoria Segarcea.
Primarul din Cârna este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, uz de fals şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate săvârşite în formă continuată.
În urma cercetărilor, procurorii din Segarcea au stabilit că, în calitate de primar şi ordonator principal de credite, Cornel Andrei a încheiat mai multe contracte pentru executarea unor lucrări publice fără a respecta procedurile privind achiziţiile publice şi organizarea de licitaţii. În primele cinci luni de mandat, după ce a fost ales primar în anul 2008, Andrei a încheiat contracte pentru repararea şi întreţinerea drumurilor comunale, pentru reabilitarea garajului şi a magaziei primăriei, demolarea unei şcoli generale, colectarea deşeurilor şi achiziţionarea de ornamente electrice pentru sărbătorile de iarnă, toate fără licitaţii. Ulterior, în 2009, a mai încheiat alte două contracte prin atribuire directă – unul pentru ridicarea unei baze sportive şi celălalt pentru alimentarea cu apă a comunei. Anchetatorii au calculat că, în acest fel, primarul din Cârna a produs un prejudiciu total de 367.000 de lei.
După încheierea cercetărilor, pe 23 iunie, procurorul care instrumentează acest dosar a cerut magistraţilor Judecătoriei Segarcea arestarea preventivă a primarului, pe numele acestuia fiind emis un mandat pentru 29 de zile. Cornel Andrei a făcut recurs, care s-a judecat la Tribunalul Dolj, iar judecătorii din Craiova au hotărât luni seară ca edilul să fie cercetat în continuare în stare de arest preventiv.  
Potrivit legii, după ce hotărârea judecătorilor va fi comunicată Prefecturii Dolj, primarul din Cârna va fi suspendat din funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII