22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoi parcări în centrul Craiovei

Noi parcări în centrul Craiovei

Autorităţile plănuiesc să amenajeze parcări pe una dintre benzile de mers ale străzilor Unirii şi Kogălniceanu şi să rămână staţie de taxi doar în faţă la „New York“

Poliţia Rutieră şi Primăria Craiova studiază amenajarea de noi parcări în centrul oraşului. Sunt vizate străzile Unirii şi Kogălniceanu, unde se doreşte amenajarea unor parcări „în spic“, precum cele din faţa Prefecturii Dolj.
„Valorile de trafic sunt foarte mari în anumite intervale orare în zona centrală a municipiului, pe străzile Kogălniceanu şi Unirii. Taximetriştii care trebuie să oprească în alveola de la intersecţia străzilor Kogălniceanu şi Unirii, adică la «New York», nu respectă acel spaţiu şi se întind pe Kogălniceanu, uneori până dincolo de Direcţia Finanţelor Publice. Din această cauză, prin zonă se circulă foarte greu, chiar dacă strada este cu sens unic. Pentru a elimina această coadă de taxiuri, am propus Primăriei Craiova să fie ridicate jardinierele de beton de la intersecţia străzilor Unirii şi Kogălniceanu, iar acea zonă să fie toată amenajată cu locuri de parcare pentru taximetrişti“, a declarat comisarul Emil Zuican, şeful Biroului Rutier Craiova.

Pe o parte parcări, pe alta… ridicări

Eliminarea şirului de taxiuri din acea zonă este şi în atenţia edililor. „Pentru strada Kogălniceanu avem două propuneri pe care le studiem: una priveşte staţia de taxi, în sensul eliminării cozii de taxiuri care blochează traficul, iar alta vizează amenajarea unor parcări «în spic», cum este în faţă la Prefectura Dolj, pe una dintre actualele benzi de circulaţie. Oricum, sunt maşini parcate şi pe o parte, şi pe alta. Pe când, dacă facem parcări «în spic», o să parcheze legal de două ori mai multe maşini pe una dintre părţi, iar pe cealaltă parte îi vom ridica pe toţi cei care opresc“, a menţionat viceprimarul Teodor Sas.
Şeful Biroului Rutier Craiova nu ar avea nimic împotriva acestor parcări de pe Kogălniceanu, promiţând că „vom studia să vedem în ce măsură se impun aceste parcări“, însă vine cu o idee asemănătoare privind strada Unirii.
„În prezent, pe strada Unirii este oprirea interzisă şi pe stânga, şi pe dreapta. Şi totuşi, maşinile opresc. De aceea ne-am gândit ca pe strada Unirii, de la intersecţia cu Mihail Kogălniceanu şi până la Garda de Mediu, la intersecţia cu strada Alexandru Macedonski, să facem parcare «spic», la 45 de grade, pe partea stângă, cum se merge către parc, iar pe partea dreaptă să rămână «Oprirea interzisă», cu ridicarea autovehiculelor parcate ilegal“, a spus comisarul Emil Zuican.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII