20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConcurenţă pe posturile din învăţământ

Concurenţă pe posturile din învăţământ

Cu toate că salariile din învăţământ nu sunt nici pe departe satisfăcătoare, iar schimbările survenite în sistem în ultimii ani au adus multe nemulţumiri, posturile scoase îi tentează în continuare pe profesori. „Sunt două ore de când sunt aici şi mai stau cel puţin o oră până să depun dosarul. Nu prea merită, dar ce să facem! Fac meseria de învăţător din pasiune, pentru că-mi place foarte mult să lucrez cu copiii. De şapte ani sunt în învăţământ ca suplinitor. Anul acesta, sunt locuri foarte puţine, dar aspir la un post de suplinitor. De titularizare nici nu poate fi vorba“, a declarat Iuliana Filip, care a explicat că, dacă nu va reuşi să prindă un post, intră în şomaj sau se va înscrie la facultate, la specializarea arte plastice sau muzică. Afirmaţia a fost susţinută şi de alte cadre didactice. „Candidez pentru postul de educatoare. Sunt suplinitoare de cinci ani. Nu cred că merită să stăm ore-n şir la rând pentru că nu avem pentru ce – sunt posturi foarte puţine titularizabile şi nu ştiu dacă am şanse. Încerc însă. Dacă nu voi reuşi să mă titularizez, poate voi reuşi pe un post de suplinitor sau, dacă nu, o să stau acasă pentru că la altceva nu mă pricep. În plus, asta e meseria care mi-a plăcut cel mai mult“, a declarat Leonida Ungureanu.

Peste 1.000 de candidaţi pe 842 de posturi

Potrivit informaţiilor primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, până ieri, la ora 12.00, era o concurenţă medie de 1,2 pe loc. „Pe 23 iunie, până în ora 12.00, la Şcoala nr. 24 erau 595 de înscrişi (cei mai mulţi pentru învăţători şi educatori), iar la Şcoala nr. 29, 473 de înscrişi. Vineri, 24 iunie, este ultima zi în care mai pot fi depuse dosare. Cele două centre de înscriere au program de la 9.00 la 17.00, cu o pauză de masă de o oră, dar dacă la ora 17.00 mai sunt candidaţi la centru, dosarele se vor primi şi după această oră“, a declarat Alexandrina Năstase, inspector general adjunct la ISJ Dolj. Numărul total de posturi de la nivelul judeţului Dolj se ridică la 842 (375 în mediul urban şi 467 în mediul rural). „Dintre acestea, 43 sunt titularizabile“, a adăugat Alexandrina Năstase.

Examenul va avea loc pe 13 iulie

Examenul de titularizare se va susţine pe 13 iulie, la Şcoala nr. 29 (pentru specializările matematică, informatică, fizică, chimie, biologie, educaţie fizică, religie, istorie, geografie) şi la Şcoala nr. 24 (pentru posturile de învăţători, educatori, profesor documentarist, învăţământ special, limba română, limba latină, limba franceză, limba spaniolă, limba italiană, limba engleză, limba germană, socio-umane, profesor licenţe şi cabinete şi logopedie). Dacă cei care se vor înscrie vor depăşi numărul de locuri din aceste două şcoli, examenul se va susţine şi în Grupul Şcolar „Traian Vuia“ şi în Colegiul „Nicolae Titulescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII