10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştirti

Elan Schwartzenberg a concesionat patru fonduri de vânătoare în Gorj
Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a concesionat patru fonduri de vânătoare din judeţul Gorj. Este vorba despre fondurile Valea Sadului din zona Bumbeşti-Jiu, Cărpiniş din comuna Crasna, cel din Gilort şi unul din Obârşia Lotrului. Nicolaie Tonca, şeful Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj, a declarat că Elan Schwartzenberg şi-a propus încă din toamna trecută, când a venit la vânătoare în judeţul Gorj, să concesioneze respectivele fonduri de vânătoare. Tonca a precizat că omul de afaceri Elan Schwartzenberg a primit fondurile de vânătoare prin încredinţare directă de la Ministerul Mediului şi Pădurilor şi obştile de proprietari care sunt acţionari majoritari ai pădurilor din zonele respective.
• Eugen Măruţă

Piscinele şi ştrandurile, în atenţia OPC Gorj
Inspectorii de la Protecţia Consumatorului Gorj au verificat în cursul săptămânii trecute şase piscine şi ştranduri din Târgu Jiu, Rovinari, Ţicleni, Săcelu şi au aplicat trei sancţiuni în valoare totală de 3.000 de lei. Potrivit Mihaelei Răducan, şefa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj, sancţiunile au fost aplicate pentru nereguli precum neafişarea preţurilor, neafişarea interdicţiilor pentru consumatorii cu afecţiuni dermatologice etc. Astfel de controale vor avea loc în toată perioada estivală.
• Mihaela Floroiu

Cu ochii pe fermieri
Angajaţii Agenţiei de Prestaţii şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Gorj vor verifica o bună parte a fermierilor gorjeni care au depus cereri pentru subvenţiile pentru ovine şi caprine. Până în prezent, peste 640 de fermieri au depus cereri pentru subvenţii pentru peste 108.000 de animale. „În perioada următoare se vor face verificări în teren pentru a vedea dacă informaţiile furnizate de fermieri privind numărul de animale este cel real, deoarece acesta este diferit faţă de numărul de animale declarat anul trecut. Dacă fermierii au furnizat date eronate vor rămâne fără banii acordaţi de stat“, a declarat Mihai Versin, directorul APIA Gorj.
• Mihaela Floroiu

Riscă închisoarea după ce a înşelat statul
Ion Ioviţoiu Diaconescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată care este pedepsită cu închisoarea de la doi la opt ani şi interzicerea unor drepturi. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că Ioviţoiu, în calitate de împuternicit pentru administrarea societăţii comerciale Ioviconstruct SRL Târgu Jiu, în cursul anului 2008, nu a evidenţiat în contabilitatea societăţii mai multe venituri realizate din activităţi comerciale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Prejudiciul creat bugetului de stat a fost stabilit la suma de 32.478 de lei, reprezentând impozit pe profit în valoare de 14.847 de lei şi TVA în valoare de 17.631 de lei.
• Mihaela Floroiu

A oferit 500 de euro unui poliţist
Un gorjean a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, pedepsită cu închisoarea de la şase luni la şapte ani. În luna aprilie a anului trecut, Cătălin Iulian Mangu a oferit 500 de euro unui agent-şef de poliţie din cadrul Poliţiei Novaci, pentru ca acesta să nu îndeplinească un act privitor la îndatoririle sale de serviciu, respectiv de a nu-i întocmi dosar penal pentru că a fost depistat conducând pe drumurile publice autovehiculul deşi avea suspendat dreptul de a conduce şi pentru a-i restitui plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale autovehiculului.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS