11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe judecă de mulţi ani cu preotul satului

Se judecă de mulţi ani cu preotul satului

O familie din satul Scoarţa – Gorj se judecă de mai mulţi ani cu preotul din sat, disputându-şi o bucată de teren şi câteva rânduri de viţă-de-vie.
Gheorghe şi Elena Popescu sunt doi bătrâni din comuna gorjeană Scoarţa. În vârstă de 66 şi 64 de ani, cei doi umblă să îşi caute dreptatea din instanţă în instanţă. De mai bine de 18 ani se judecă pentru o bucată de teren pe care au plantat câteva rânduri de viţă-de-vie, teren pentru care au act de proprietate, dar care le-a fost luat abuziv de un vecin şi mai târziu chiar de preotul din sat, Iulian Pavel. „Din anul 1993 ne judecăm. Noi avem act de proprietate pe acel teren pe care a intrat abuziv un vecin, care între timp a murit, locul său fiind cumpărat de popa Pavel. Ne-am tot judecat, instanţa ba ne-a dat nouă dreptate, ba preotului. Nu mai ştim ce să facem. Preotul a luat terenul mai multor săteni. Suntem bătrâni şi nu ne vrem decât bucata noastră de pământ. De ce să ne-o ia cine nu are drept?“, a spus, plin de amărăciune, Gheorghe Popescu din Scoarţa. Preotul Iulian Pavel are pe rolul Judecătoriei Târgu Cărbuneşti mai multe procese pe legea fondului funciar.

Apelează la CEDO

Bătaia de cap a celor doi bătrâni a început cu ani în urmă, când unul dintre vecini le-a intrat abuziv pe teren, mutându-şi un gard. Deşi l-au acţionat în judecată, având act de proprietate pe acel teren, bătrânii Popescu nu au prea avut câştig de cauză, magistraţii văzând problema diferit. „Popa Pavel a cumpărat terenul de la fostul proprietar şi a pus gardul pe terenul nostru. Avem act de proprietate, comisia locală Scoarţa ne-a reconstituit dreptul de proprietate pe terenul de 226 m lungime şi lăţimea de 2 m. Pe el ne judecăm. Este al nostru şi popa ni l-a luat abuziv. Vom merge şi la CEDO, pentru că în România nu ni se face dreptate. Am obosit de atâtea drumuri la instanţe şi suntem şi bolnavi. Eu am probleme grave cu picioarele şi nu văd decât cu un ochi. Suntem bătrâni, bolnavi, dar nu vrem să-şi bată joc de noi un om care se prezintă ca omul Domnului. Toată lumea îl ştie cât e de avar“, a afirmat Elena Popescu.
„Ştiu că au titlu de proprietate soţii Popescu. Am auzit că au proces cu preotul. Ce acte ne-a solicitat instanţa le-am trimis“, a declarat Aurelian Cotârlău, primarul comunei Scoarţa. Preotul Iulian Pavel nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS