5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştirti

88 de locuri de muncă vacante în UE
Persoanele interesate să muncească în străinătate au în prezent la dispoziţie, prin reţeaua Eures, aproximativ 88 de locuri de muncă vacante în spaţiul Uniunii Europene. „Statele din care provin aceşti angajatori sunt Germania, Danemarca, Belgia, Italia, Polonia şi Spania“, a declarat Aurora Tiribeja, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Meseriile în care sunt oferite aceste locuri de muncă sunt asistent medical, stagiar-lucrător în ferme, medic specialist oftalmolog, inginer industria textilă, şofer autocamion, cercetător asociat, postdoctorand, cercetător biomedical şi inginer software şi hardware.
• Andreea Horcone

BRD acordă credite „Prima Casă 4“
BRD Group Societe Generale a anunţat că începând de ieri acordă credite pe programul „Prima Casă 4“. Avansul pe care îl solicită banca potenţialilor clienţi este de 5% din valoarea creditului, iar finanţarea maximă poate ajunge până la 71.250 de euro. Creditele pe care le acordă BRD pe programul „Prima Casă 4“ sunt în euro, iar durata maximă a acestor împrumuturi este de până la 30 de ani. Dobânda este variabilă, calculată în funcţie de EURIBOR la trei luni, plus o marjă a băncii.
• Ramona Olaru

Incertitudine şi uşi închise la Spitalul Sadu
Soarta Spitalului din Bumbeşti-Jiu (Sadu) este în ceaţă, autorităţile locale şi cele sanitare aşteptând veşti de la reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS). Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a declarat că momentan nu se ştie exact ce se va întâmpla cu unitatea medicală de la Sadu, închisă în urmă cu câteva luni. „Am trimis la Ministerul Sănătăţii actele, o analiză a situaţiei spitalului din Bumbeşti-Jiu şi propunerea noastră ca unitatea să devină centru de sănătate multifuncţional, cu paturi, pentru internare de o zi şi tratarea urgenţelor. Nu am primit răspuns de la minister. Aşteptăm“, a spus Marius Boeriu, directorul DSP Gorj. Primarul Constantin Bobaru, de la Bumbeşti-Jiu, nu este mulţumim de această decizie şi spune că îşi doreşte ca în Sadu să funcţioneze un spital: „Cetăţenii au nevoie de spital, să stea internaţi aici. Oamenii nu se pot duce la Târgu Jiu. Nu ştiu ce va fi. Dacă va fi nevoie, o să mai merg la sfârşitul acestei săptămâni la Bucureşti, la, minister“, a declarat edilul. Potrivit unui act normativ al MS, consiliile judeţene sau cele municipale vor putea înfiinţa centre de sănătate multifuncţionale, ca unităţi fără personalitate juridică, în structura spitalelor judeţene sau municipale.
• Mihaela Floroiu

Alertă cu antrax în Vama PF I
Alertă cu antrax şi în Mehedinţi. În Vama Porţile de Fier I, au fost intensificate controalele, iar fiecare participant la trafic este avertizat de lucrătorii vamali să nu  introducă în ţară produse din carne, ouă şi lapte din Serbia.
„La vamă am pus afişe de avertizare în legătură cu focarele de antrax din Serbia. Fiecare maşină este oprită la intrarea în vamă, iar la ieşire fiecare autoturism este controlat pentru a nu avea produse din carne, ouă sau lapte“, a spus un lucrător din Vama PF I. Şi numărul vameşilor a fost suplimentat pentru a nu se crea blocaje în urma controalelor vamale.
• Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS