Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

RAT deviază traseele
De luni, odată cu închiderea pentru două săptămâni a intersecţiei de la kilometrul zero al oraşului, Regia Autonomă de Transport Craiova va devia traseele de autobuz în a căror rută este inclusă zona restricţionată. Astfel, pe traseele 2 şi 13 se va face un mic ocol, pe lângă Tribunal, pe strada Iancu Jianu, pe Ştefan cel Mare urmând să se ajungă pe ruta Constantin Brâncuşi – Principatele Unite. La retur, se vor folosi tot străzile Brâncuşi şi Iancu Jianu. Accesul în intersecţia din Valea Vlăicii va fi blocat complet, pe toată durata restricţiei, pe direcţia dinspre strada Ştefan cel Mare spre străzile Brestei şi Unirii. Va rămâne însă funcţional accesul dinspre strada Brestei spre Unirii.     
• Marian Apipie

Elevii au strâns sute de kilograme de gunoi
Zeci de elevi din judeţul Gorj, membri ai Asociaţiei de Sport, Turism şi Ecologie „Hai Hui“, au desfăşurat în ultimele zile trei acţiuni de colectare de deşeuri din zona râului Şuşiţa şi împărţire de pliante cetăţenilor aflaţi la iarbă verde sau la grătar. Prima acţiune a vizat împărţirea de pliante persoanelor aflate în apropierea râului Şuşiţa, pentru a le determina să nu mai arunce resturile din plastic la întâmplare. O a doua acţiune a fost ecologizarea albiei râului pe o suprafaţă de un kilometru. Deşi suprafaţa curăţată de cei 31 de participanţi a fost relativ mică, s-au strâns 20 de saci a câte 120 de kilograme, plini cu gunoaie. Acţiunea Asociaţiei s-a încheiat cu un concurs de orientare în vederea descoperirii a şase puncte strategice cu ajutorul busolei. Activităţile de ecologizare ale Asociaţiei se bazează pe voluntariat.
• Eugen Măruţă

Preţ derizoriu pentru cireşe
Producătorii de cireşe din localitatea gorjeană Rugi au ajuns să îşi vândă marfa la preţuri derizorii. Un kilogram de cireşe costă la producător 1,5 lei şi, în funcţie de calitate, ajunge şi la un leu. Sătenii din Rugi sunt nemulţumiţi de faptul că, deşi lucrează în condiţii grele, marfa nu mai este plătită la adevărata ei valoare. Din cauză că sunt ultimele zile în care fructele mai pot fi culese, localnicii acceptă şi preţul mic pentru a nu le pierde.
• Eugen Măruţă

Exit mobile version