Primarul din Giurgiţa, încătuşat

Autori


90.000 de lei a plătit edilul din Giurgiţa pentru un WC din scândură pe care o firmă desemnată fără licitaţie l-a construit la grădiniţa din comună

Primarul comunei doljene Giurgiţa, Valentin Mitrică, viceprimarul Marin Veleanu, şi fostul contabil-şef al aceleiaşi comune, Marin Nica, au fost ridicaţi ieri de poliţiştii doljeni de la Investigarea Fraudelor, nu înainte ca oamenii legii să le facă percheziţii atât acasă, cât şi la sediul primăriei, de unde au ridicat mai mulţi saci cu documente. Dosarul, instrumentat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea, vizează săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, în urma cărora s-ar fi produs un prejudiciu total de circa 1,5 milioane de lei în bugetul localităţii menţionate.

90.000 de lei pentru un WC din scândură

Încă de anul trecut, procurorii din Segarcea şi poliţiştii de la Investigarea Fraudelor erau pe urmele unor fraude de milioane la Primăria Giurgiţa. Anchetatorii suspectau faptul că primarul Valentin Mitrică şi fostul contabil-şef al primăriei, Marin Nica, ar fi dispus atribuirea cu dedicaţie a unor lucrări de investiţii, fără nici o licitaţie, ba chiar au achitat facturi pentru lucrări neefectuate sau efectuate parţial.

Concret, potrivit unor surse apropiate anchetei, primarul ar fi dispus atribuirea lucrărilor pentru reparaţia sau reabilitarea unităţilor de învăţământ din comună, a celor care privesc alimentarea cu apă a localităţii, dar şi pentru amenajarea parcului comunal, către firme precum SC Alcovit SRL, SC Sed Impex SRL, SC Ned Construct SRL sau Trustul Construcţii Carpaţi SA Bucureşti, „uitând“ să mai organizeze licitaţiile prevăzute de lege. Plăţile s-ar fi efectuat în unele cazuri pentru lucrări neexecutate, iar în altele pentru lucrări efectuate necorespunzător.

Primarul ar putea intra în istorie cu toaleta din scândură, cu două locuri, construită în curtea grădiniţei din localitate, pentru care a achitat de la buget… 90.000 de lei! La fel de consistent ar fi fost preţul porţilor de fotbal ruginite – 10.000 de lei bucata – de pe terenul sportiv din localitate.

Clauze în defavoarea primăriei

Poliţiştii şi procurorii îl bănuiesc pe primar şi de faptul că ar fi încheiat cu diferite firme contracte de achiziţie publică întocmite în mod vădit în defavoarea Primăriei Giurgiţa. Concret, ar fi vorba despre contractul încheiat cu SC European Consulting SRL Craiova, în care se stipula că primăria se obligă să achite facturile în termen de plată de… cinci zile, iar pentru nerespectarea acestui termen să se aplice penalităţi de… 1% pe zi! Altfel spus, datoria se dubla la fiecare trei luni. Şi totuşi, primarul a acceptat astfel de clauze, ba chiar s-a prins în jocul firmei cu care încheiase contractul, îmbogăţind-o discret în dauna bugetului local. Metoda era simplă: spre exemplu, firma trimitea Primăriei Giurgiţa o factură de 9.500 de lei, însă primăria plătea doar 9.000 de lei, iar pentru diferenţă începeau să curgă penalităţile. Peste câteva săptămâni, firma trimitea primăriei o altă factură, ce era achitată tot parţial. Iar când suma a devenit suficient de consistentă, urcând spre 100.000 de lei, firma a acţionat primăria în judecată şi a câştigat procesul.

Afacerea contabilului


În sarcina fostului contabil-şef Marin Nica, organele de cercetare penală au reţinut faptul că acesta, deşi nu avea un asemenea drept, a comandat la firma Laur Viomet SRL din Potcoava, judeţul Olt, câteva „mărunţişuri“ de care era nevoie la primărie: patru pichete PSI echipate, 290 de furtunuri pentru stingerea incendiilor, 60 de lămpi stradale cu vapori de mercur, 50 de coşuri de gunoi din tablă oţelită, 700 kg de cloramină şi 13 bănci de patru persoane. Lăsând la o parte faptul că nu avea dreptul să încheie acest contract, preţurile achitate pe bunurile menţionate erau astronomice. De exemplu, un singur coş de gunoi din tablă oţelită cumpărat de primărie de la Laur Viomet a costat 730 de lei, iar o bancă de patru persoane – 2.700 de lei. Pe listă mai figurează şi patru balansoare pentru copii, de două persoane, fiecare costând 6.700 de lei, trei tobogane a 4.800 de lei fiecare şi 45 de pubele de gunoi valorând 1.600 de lei bucata. Deşi doar o parte din aceste bunuri au fost livrate, reprezentanţii primăriei au confirmat livrarea tuturor bunurilor, iar acum e bună de plată.

Ridicaţi pentru a fi audiaţi

Deocamdată, anchetatorii au fost reţinuţi în declaraţii cu privire la acest caz.

„Dosarul se află în lucru, iar în această fază nu putem da nici un fel de amănunt despre anchetă“, a declarat Mihaela Vieru, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea.

Nici poliţiştii aflaţi ieri la percheziţii nu au dat prea multe amănunte. „Dosarul priveşte funcţionari publici ai Primăriei Giurgiţa, iar ancheta vizează modul în care au fost acordate anumite lucrări publice, dar şi modul în care aceste lucrări au fost derulate, finalizate şi achitate“, a spus comisarul-şef Laurenţiu Gulin, şef de birou în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Dolj.

Primarul Mitrică şi contabilul Nica au fost reţinuţi aseară, pentru 24 de ore, pe baza unei ordonanţe de reţinere emise de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor. Astăzi, învinuiţii vor fi prezentaţi în faţa procurorului-anchetator din Segarcea, care, după ce îi va audia, va decide dacă să ceară sau nu instanţei emiterea pe numele lor a unor mandate de arestare preventivă.

Alt primar cu dosar

O altă anchetă de amploare a avut loc tot ieri la Primăria Cârna, unde tot un procuror din Segarcea s-a deplasat însoţit de mai mulţi poliţişti pentru audieri într-un dosar care-l priveşte pe primarul pedelist Cornel Andrei, bănuit de infracţiuni asemănătoare cu cele pentru care este cercetat edilul liberal din Giurgiţa. Dosarul respectiv fusese iniţial închis, însă un alt procuror a decis redeschiderea cazului, pentru a face verificări mai amănunţiteComenteaza acum

86 Comentarii

 1. Dudu said:

  Este o reteta utilizata de toti primarii din Dolj, mai ales din comunele mari, care au multe fonduri la dispozitie si nu sunt mediatizate.

 2. vai de noi said:

  nu este ceva nou,ma dezgusta tot ceea ce se intampla acum oamenii sunt clasificati in foarte saraci si foarte bogati,toate la timpul lor!!!!

 3. puf said:

  Mafia din primaria Rojiste nu o sesizeaza nimeni????
  Vedeti ce achizitii au fost facute te apuca rasul daca nu plansul,
  hai sa vina DNA ul

 4. cetatenii giurgita said:

  IN sfirsit veni si aceasta zi mare pe care noi cetatenii acestei comune GIURGITA o apucaram sa o vedem cu acest PRIMAR SI VICEPRIMAR care nu se mai saturau mincind la banii publicii in interese personale cumparindusi casi si masini straine ce altii au muncit o viata de om sa isi faca ei au reusit sa faca in 7 ani ciinste dumneavoastra ca i-ati prins ca mai aveau un an si scapau ….

 5. calm said:

  Nu mai fiti ,,rai’ poate au folosit blana de abanos.

 6. * said:

  “90.000 de lei a plătit edilul din Giurgiţa pentru un WC din scândură pe care o firmă desemnată fără licitaţie l-a construit la grădiniţa din comună”—– este o realizare grandioasa pt. locuitorii din comuna (primitiva).

 7. Elena said:

  @12 Eu nu stiu dar banuiesc Daca Gds n-a spus partidul e din cel portocaliu pentru ca altfel ar fi precizat inainte de a prezenta faptele daca era de la cei din opozitie

 8. cel rau said:

  asa se imbogatesc PNL-istii si firmele lor (PRO EUROPEAN CONSULTING SRL)

 9. ioana said:

  Domnilor procurori va rugam sa treceti si prin Carcea sa-l ridicati si pe acel domn primar , sa faceti controale prin acea Primarie .

 10. * said:

  Domnilor procurori va rugam sa treceti prin toata ROMANIA.

 11. ionete said:

  treceti si pe la apele vii unde primarul stanica a aceptat tacit taierea padurii.o sa ne ingroape nisipurile.

 12. ** said:

  Nu e drept sa se sparga toate oalele in spatele celor de la primarie. Firmele ce patesc? Au incasat banii, n-au platit salariile propriilor angajati, dar au platit cote la partid, au patroni bogati.

 13. cetatean said:

  Mari experti in contracte astia de la European Consulting. E ala, Mladin-Preoteasa, cu nevasta notarita? Si la Alcovit e consilierul judetean?

 14. dandica said:

  Veniti si la Pielesti ca acolo e vorba de multi mai multi bani, ca doar e o comuna bogata ….. Priamrul face o gramada de investitii din banii comunei pe care ii cheltuieste fara nicio noima, ca are de unde iar de proiecte europene nici nu o auzit… Ce or fi alea??????

 15. sa fim seriosi said:

  PNL- Membrul Biroului Politic Central: Valentin Mitrica
  Drumul judetean Segarcea – Cârna se modernizeaza cu un mic scandal. Primarul din comuna Giurgita, Valentin Mitrica, îi acuza pe reprezentantii Consiliului Judetean Dolj ca nu au amplasat santuri de scurgere pe toata marginea drumului
  PreSedinte le Asociatia Primarilor din Sudul Olteniei (APSO), primarul comunei Giurgita, Valentin Mitrica, a afirmat ca Dunarea reprezinta o oportunitate de a dezvolta turismul în zona de sud a judetului Dolj.
  , a declarat Mitrica.

 16. tot io said:

  nu cumva SC Alcovit SRL e una din firmele lui Mogos sau Enea ?

 17. Piff said:

  Domnilor Procurori de la Segarcea,vad ca sunteti foarte eficienti.Daca puteti preluati dvs.dosaul lui Tulitu primarul de la Bechet si-l saltati si pe-asta care e profesor fata de ceilalti.doar a fost securist nu?La Primaria Bechet fura toti si nimeni nu le face nimic.

 18. Nae B. said:

  Aha, va sa zica procurorii il cerceteaza si pe primarul din Carna. Asta stiu ca mai fusese odata cercetat, dar procurorul i-a dat NUP – ca nu era vinovat, doar era de la PDL – apoi a plecat ca judecator. Probabil ca vreun alt procuror si-a dat seama de manariile care se facusera in dosar si a redeschis cazul… Nu pot decat sa ii urez procurorului actual sa faca fata la presiunile Partidului Portocaliu, pentru ca ce e in dosarul ala…

 19. marius said:

  Urmeaza si alte afaceri ale celor din conducerea Pnl Dolj. Fondul de handicapati

 20. bla said:

  Iar a trecut Angela Dondera pe la o firma (European Consulting SRL) si firma s-a imbogatit. Are ea relatii la Consiliul Judetean, doar ii tine contabilitatea lui Georgescu, ex. prefectu. Caracatita e mare…

 21. un consilier said:

  si pe primarul din comuna doljeana bucovat vasile constantin il cerceteaza procurori dicot pentru delapidare ,deturnare fonduri de miliarde ,dar pe el nul aresteaza nimeni ca e mai smecher ii mitueste pe toti dar sa vedem cit o sa mai tina cu mituitul ca a ramas fara faimoasa contabila florea constanta care ii umplea buzunarele de bani ,aceasta sa dat demisia de frica arestari ,demisia trebuia data acum un an atit ea cit si cocosatul de primar ,vad ca lucreaza in continuare mai au ceva de pus deoparte pentru vremuri grele ,asa ca atentie domnilor procurori cu ei nu luati masuri cum ati facut cu primarul din giurgita, care este mic copil pe linga cocoase de bucovat.

 22. pompi said:

  Ramasite de astea din perioada “glorioasa”a psd-ului mai sunt si la Tr.Severin.Este vorba de ing.Popi de la sistematizare,care pe vremea psd,cu acordul tov.prim secretar Dinu,a concesionat aproape totul in oras.E bine,gurile rele spun ca si-a facut o ditamai vila la Bahna.Grav este ca si acum este in sistem.Mai mult,se zice ca in perioada lui 2008,”smecherii”au cumparat terenuri in zona de Est a municipiului cu numai 12 eu/mp.,in conditiile in care pe atunci,mp.de teren ajunsese in aceasta zona la 35-40 eu.mp.Aceste terenuri apartinusera unei sc.de stat falementare.

 23. TEPES VODA said:

  La asemenea vremuri cacacioase WC este ieftin, La asemenea eveniment nu a participat BOC SI UDREA sa taie PANGLICA ?

 24. dinu said:

  daca tot au inceput cu cercetarile sa o ia in ordine alfabetica . cred ca si in MAGLAVIT ar trebui sa se faca niste verificari dar nu de procurorii de la Calafat fiindca sunt de-ai casei. exista aceleasi achizitii pe preturi astronomice , basca ca au emis acte false pt. pamanturi care au fost vandute de falsi proprietari cu comisione grase.

 25. lex said:

  Daca firma (cea cu contractele cu penalitati de i-a % pe zi) a dat in judecata si a castigat procesul, magistratii cum de n-au vazut abuzul?

 26. xxx said:

  Au avut de la cine sa invete –
  ” Contactat de HotNews.ro, Dennis Abbott, purtatorul de cuvant al Comisarului European pentru Educatie Androulla Vassiliou, a declarat, referitor la suma de peste 1 milion de euro pe care Romania trebuie sa o restituie Comisiei, ca “auditurile independente efectuate in 2006 au aratat ca aproximativ jumatate dintre banii revendicati nu au fost folositi in scopurile desemnate, iar restul nu a fost cheltuit de Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT). Oficiul European pentru Lupta Antifrauda (OLAF) si Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au efectuat de atunci investigatii asupra unor posibile deturnari de fonduri in cadrul Programului Tineret”.
  Pana la finalul acestui an, Comisia Europeana va solicita Romaniei rambursarea altor 2 milioane de euro, pe langa milionul cerut deja printr-o notificare trimisa pe 5 aprilie Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret. Anuntul a fost facut de Dennis Abbott, purtatorul de cuvant al Comisarului European pentru Educatie, care a declarat pentru HotNews.ro ca este vorba de sume necheltuite sau neeligibile din cadrul Programului Tineret din perioada 2002-2005. In cazul celor 2 milioane de euro, este vorba despre contracte semnate in 2002, 2004 si 2005 tot de Cristian Rizea, deputatul PSD fost director general al Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor in perioada 2002-2006. ”
  Si de unde vor fii inapoiati acesti bani ?

 27. adi said:

  pai daca pdl a scapat situatia de sub control. se supara cand la spune lumea ca sunt incompetenti. inchipuiti-va ca se va intampla cand vor regionaliza tara. cat haos si balibuseala va fi cu fondurile, cu pensiile, cu bancile, cu salariile, cu …orice dar nu va faceti griji banii pt. furaciunile facute de TOTI din primarii sau prefecturi si plus “investitii” in telegondole , bazine olimpice si baze sportive ultimul ragnet la cuca macaii facute pt. vaci si porci, vor fi suportati din pensii, cu disponibilizari cu taxe marite, cu somaj si taieri de ajutoare sociale s.a.m.d. felicitari boc, felicitari pdl , felicitari udrea si basescu!!

 28. Bogdan said:

  In astfel de cazuri, primarul ordona totul. Nu cred ca facea contabilul achizitii de materiale fara ordin de la primar, iar banii au mers probabil la partidul primarului, pentru ca functionarii ceilalti nu sunt neaparat membri de partid, de obicei se feresc ca sa nu dispara cand se schimba primarul. Acum, daca acest contabil a semnat ca fraierul bonurile de achizitii cu ordin verbal de la primar, doar ca sa stea intr-un servici platit cu 13-14 milioane, este problema lui, insa cred ca va platit in solidar cu cel care i-a dat comanda mult mai mult decat a castigat de cand este angajat la primarie, basca puscarie cativa ani.

 29. Nicu said:

  Astia sunt de la PNL,dar culoarea politica nu conteaza, toti primarii sunt la fel.Cand au fost alesi nu aveau dupa ce bea apa,acum au afaceri ata ei cat si copiii lor.Daca ati inceput asa,continuati si cu Carcea,Podari,Breast a etc.

 30. sat de prosti said:

  dar de primarul din Chiheru de Jos de ce nu se i-a nimeni, ca si ala comite abuzuri nonstop. a facut un drum de 6-800.000 lei fara licitatie si multe alte abuzuri! sa vina dna!!!

 31. guta calafat said:

  mai sa fie primarii astia au cev u cu clorul.asa si primarul de la calafat a luat clorul clorul cu un milion litru iar pubele l-a batut pe cel de la giurgita – 80 milioane bucata cautati facturile pe blog de calafat sa vedeti minunatii peneliste.

 32. paganel said:

  vai de capul meu de aia am ramasmut ca atunci cand a montat portile la stadion primarul mi-a spus sa amgrija cu ele ca e 70000 ron bucata, de atunci nu am mai vorbit ca mi-a fot frica sa nu divulg secretul. a doua belea pe care am facut-o a fost atunci cand mi-am facut nevoile in wc-ul grainitei si am aflat ca m-am **** pe o treaba de 90000 ron a primarului. de atunci umblu numai constipat. mai are sa ma calce forud lu nevasta sa si atunci o sa aflu ca a dat un noroc choior peste mine si o sa fiu determinat sa nu mai ies nici din casa, sa stau la lumanarea mea ca oricum pe strada,la primarie si in scoli a avut grija nea vali sa taie lumina. hai v-am pupat paaa, o sa iau legatura cu verisorul meu tortica de la carna sa va relateze si el de pataniile lui trase cu nea andrei cornel care l-a lasat chel…si se pare ca nu numai pe el.

 33. @ adi - 38 said:

  Chiar daca se pare ca au scapat lucrurile de sub control, cel putin ACUM incepe sa se vada mizeria de sub pres adunata de douazeci de ani. Pana acum nu a fost voie sa stim si noi “prostimea” ce fac alesii nostrii. Spor la treaba domnilor procurori.

 34. lex said:

  Banii consiliilor locale au fost destinati firmelor create special pentru a-i consuma, de la aprobarea bugetelor. Asa au aparut categorii sociale noi: patroni subventionati de partide, primari bogati care trec putin pe la DNA si isi vad mai departe de afaceri, functionari kamikadze care sunt platiti sa raspunda in locul primarilor, etc. PNL in Dolj are o intreaga retea de astfel de reprezentanti. De ce oare Mitricof Cristian George, un biet student repetent, patronul acelei firme cu contracte la Giurgita sponsoriza in campania electorala PNL? Sa mearga European Consulting. Si nu doar el….

 35. dd said:

  pe la VIRVOR daca verificati,veti avea mari surprize,acolo este o haita in primarie sunt toti ai lor,primarul si-a angajat toate neamurile,verificati ce sume de bani a cheltuit din 2000 pana in prezent si o sa ramaneti surprinsi

 36. Dan said:

  Concluzia acestor postari: este situatie generalizata la nivelul Doljului si poate la nivelul Romaniei. Poate ar trebui construita o puscarie de catteva mii de locuri destinata pentru a adaposti majoritatea primarilor din Romania, sa se simta in mediul lor de clasa superioara.

 37. deale lui cocoase said:

  vasile constantin primarul comunei bucovat dupa ce a mincat vreo cinci miliarde si vreo patru miliarde de la fondurile europene nu mai are bani la buget si trimite salariatii primariei in frunte cu viceprimarul comunei sa incaseze apa la cetateni ,si ce incasari fac daca ai pe ceas trei metri consumati ei te pun sa platesti cite patruzeci ca de numai are bani primarul si mai are un an pina la alegeri si se grabeste sa mai toace citeva miliarde,dar ce te faci cocoase fara contabila ca no mai lasa politia sa lucreze si sa dat demisia cine iti mai baga bani in contul tau si cine ii mai da si lui pufulete lucrari cu nemiluita sa imparta bani cu voi ,asa ca cetateni ai comunei bucovat nu va mai lasati prostiti de sarlatanul de primar si gasca lui si platiti doar ce ati consumat.

 38. mario said:

  ce spuneti de prinaru de la ghercesti care de curind sa cumparat alte utilaje din germania si comuna sta fara apa de o saptamina si zice da va mai sta o luna

 39. gogu said:

  ce ar spune domnii procurori, sau de ce nu se mai aude nimic de primarul din sadova, vasile jianu , care este chiar hot pe fata, fara frica autoritotilor?il tine prioteasa sub aripa .chiar va e frica sa continuati cercetarile?

 40. un cetatean said:

  Viceprimarul din Giurgita strange toti betivii din sat la el la magazin ca sa-si asigure voturile acestora.Niste nenorociti care au primit ceea ce merita!

 41. Rast said:

  Domnilor procurori,sa nu va duceti la Rast,in satul nou,ca o sa arestati toata primaria daca va duceti.Lasa-tii macar sa si termine vilele

 42. maculatu said:

  CONCLUZIE: Prea putini procurori. Prea multi Primari. Trebuie sa regionalizam Romania. Si sa cultivam procurori. Si sa ierbicidam tara.

 43. mimi said:

  si la diculesti in judetul valcea cat a mai furat cupareanu…..veniti sa vedeti a si facut dar mai mult a furat.

 44. bau said:

  Se pare ca acest articol este de mare interes pentru Doljeni. Dar de ce scrieti pe forum si nu la DNA, judecatorie, tribunal, politie?

 45. Marian said:

  STATI LINISTITI NU VA MAI AGITATI ATATA PENTRU CA PROCURORII II ARESTEAZA IAR JUDECATORII II ELIBEREAZA . ASTA ESTE REGULA LA NOI SI NU CRED CA SE VA SCHIMBA CURAND!!!

 46. de la robanesti said:

  sa vina dna-ul la Robanesti să vada pe stadion 2 banci pe care primaru a dat 500 de milioane .

 47. garda said:

  si la Teslui sa vedeti un WC de multe milioane,una din rarele realizari ale fostului primar Iulian Florea

 48. Gigione said:

  FIRMELE SUNT ALE UNOR BAIETI SMECHERI CA Enea si Mogos. Alcovit si celelalte enumerate in dosar. Uite ce declrat Nelu Groza: Groza l-a acuzat de vicepresedintele PNL Dolj, Dan Mogos, care este consilier al prefectului judetului Dolj, Silviu Dumitru, dar si consilier judetean, si sef al cabinetului parlamentar al deputatului Mihai Voicu, ministru pentru Relatia cu Parlamentul, ca se afla in fruntea acestor grupuri de interese. “Cum este posibil ca Dan Mogos sa indeplineasca toate aceste functii, desi Ministerul Internelor si Reformei Administrative i-a trimis o adresa in care ii spune ca este incompatibila functia de consilier judetean cu cea de consilier al prefectului.

  Mai mult decat atat, prin diversi interpusi, Mogos conduce firma Trustul Carpati care a pus mana pe lucrari de constructii de miliarde de lei la Spitalul Poiana Mare, Spitalul nr.2 din Craiova si la Autoritatea de Sanatate Publica /ASP/ Dolj doar pentru ca ASP Dolj este condusa de Dan Gabriel Mogos, tatal lui Dan Mogos, cu toate ca firma nu are decat doi angajati in Craiova. Nu este posibil asa ceva.

 49. " gogu de la scularie " said:

  Mai întâi, trebuie să ai o firmă. Ca să nu fii suspectat de incompatibilitate, firma trebuie făcută pe numele altcuiva. Aşa s-a născut, în 2005, SC Alcovit SRL, al cărei unic asociat era Marius Matei, care i-a cedat, în 2007, acţiunile sale lui Sorin Mirescu, un tânăr de numai 25 de ani. Potrivit scrisoricii primite de noi, pentru a prelua această firmă, cu tot cu datorii, Mirescu a fost momit cu un post de consilier juridic la Primăria Craiova. După o vreme, şi Mirescu s-a retras din acţionariat, pasând firma viitoarei soacre a lui Dan Mogoş, Teodora (Dorina) Crăciun Mirescu. Ca să pricepeţi, Dorina Mirescu este mama Alinei Crăciun, tânăra pe care Dan Mogoş intenţionează s-o ia de nevastă.

  Speculaţii?
  Or icum, Alcovit a avut până acum o viaţă scurtă, dar extrem bănoasă. Ea a câştigat licitaţii cam peste tot pe unde s-a găsit câte un liberal care să aibă pe mână banii statului. Printre lucrări: renovări de şcoli şi grădiniţe, renovarea Căminului Cultural din Bechet, renovarea Spitalului din Poiana Mare etc. Aceste ultime lucrări, se spune, ar fi fost supraplătite de autorităţile locale, doar pentru că Mogoş simţea nevoia liberală a unui profit baban. Întrebat despre toate acestea, Dan Mogoş jr. dă dovadă că este bun pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ, pentru că a învăţat să mintă ca un adevărat om de stat: „Astea sunt pure speculaţii. Dacă un prieten de-al dumneavoastră are o firmă, este obligatoriu ca societatea să fie controlată de dumneavoastră? Sunt nişte lucruri foarte simple. Mergeţi la Registrul Comerţului sau analizaţi declaraţia mea de avere şi vedeţi acolo ce firme am eu!“

  Mai mult decât speculaţii?
  De ce nu spunem că Mogoş minte? Pentru că aceeaşi Alcovit SRL a câştigat lucrările de construcţie a două pensiuni aparţinând familiei Mogoş: una chiar pe numele său, iar cealaltă pe numele Mariei Olguţa Mogoş, mama împricinatului. Pensiunile au fost realizate în cofinanţare SAPARD (50 % din valoarea lucrării), dar când spunem SAPARD să nu vă gândiţi la dezvoltare rurală a vreunui sătuc uitat de lume: ambele construcţii sunt la Rânca şi, după câte s-a mai scris prin presă, ele sunt mai mult nişte case de vacanţă ale familiei Mogoş decât nişte pensiuni deschise turiştilor. Şi despre acest aspect însă, Dan Mogoş are o justificare: „Referitor la casa mamei mele de la Rânca, construită de Alcovit, este o piaţă liberă. Sunt nişte treburi pe care nu ştiu de unde le speculaţi!“

  co ntinare in gigi de la scularie 2

 50. gica said:

  pai asta e… isi fac firme pe numele neamurilor, vile pe banii socrilor.

 51. gica said:

  pe urma le falimenteaza si baga banii in cabinete de notari publici

 52. stiati ca... said:

  una dintre firme apartine lui BERCEA MONDIALU`! iar cu aceasta firma au facut afaceri mai toti primarii din zona… L-as aminti aici pe ANDREI MARIAN DANUT primarul comunei Dranic, care a derulat numeroase afaceri cu BERCEA MONDIALU`. Nimic nu e intamplator: BERCEA MONDIALU` este nasit de MIRCEA BASESCU si a avut acces la primarii portocalii din zona…
  Toti primarii portocalii din zona Segarcea sunt penali pe latura achizitiilor si licitatiilor publice. Amintesc, in afara celor sus mentionati, pe Dobrescu – Lipovu, Andrei Cornel – Carna, Bece – Macesu de Sus, Dabuleanu Ion – Gighera si Toe Dumitru – Gingiova.

 53. Gartoi said:

  Urmeaza guta de la calafat, care si-a bagat in buzunar vreo 4milioane de euro – informatii venite de la oamenii din primarie!

 54. pe surse said:

  ACEST PRIMAR DE LA GIURGITA ESTE COPIL DE MINGI PE LANGA GUTA MIRCEA DE LA CALAFAT, TOT DE LA PNL .
  LA CALAFAT DELAPIDAREA SE RIDICA LA PESTE 1 MILION DE DOLARI .
  ANCHETA ESTE IN DESFASURARE LA DNA CRAIOVA, DIN CATE STIU EU .
  LA CALAFAT ESTE O MAFIE GENERALIZATA .

 55. ka-yo said:

  Cosmin Enea este capul tuturor rautatilor .
  Daca cineva ar avea curiozitatea sa-l ia la puricat pe acest ingamfat ar iesi multe la iveala. Are coada bagata peste tot : poiana mare, calafat, craiova , radovan , etc

 56. jaxxy said:

  pai statia de autobuz din CENTRUL orasului CRAIOVA care este o adunatura de table ruginite si unde se miroase numai a urina si toate magazinele de acolo nu au autorizatie de functionare de ani de zile cel putin 5….. primaria oare nu stie sau se fac ca nu vad ……poate le deschide dna-ul putin ochii

 57. marinica said:

  sa vina DNA si la primarie la Breasta sau le este frica de marcu care trage cu arcu!!!!!!!!!!!!!!,s a pricopsit saracul a laut tot parcul si toate pamanturile
  Apoi sa ma vina DNA si, la cocosatul de vasile de la Bucovat sa lase pe altu ca si asa parca este mort de viu .
  Apoi sa ma vina DNA si la primaru din Murgasi Pocaitul , si a bagat toate neamurile pocaite in primarie si da la toti oamenii in putere ajutor social sa il voteze ca le este lene munca

 58. nelu said:

  LASATI FRATILOR CHILIPIRUL…. DUCETI-VA LA DABULENI LA PRIMARUL DRAGOI SI VEDETI O EXTINDERE DE PRIMARIE DE PESTE 1,2 MILIOANE DE EURO……PESTE 45 MILIARDE…DA,DA…A STA AFACERE,,,,NUUUUU GAINARII MARUNTE…..Dar stati linistiti , toti stiu….vorba lui Toma Caragiu….numai Consiliul Judetean ….NU STIE..!!!!!

 59. SPAGA said:

  PRIMARIA MOTATEI CONDUSA DE PRIMAR ENEA CTIN,SI VICELE DUTA MARIN E “NUMBER OF THE BEST” LA FURACIUNI SI DELAPIDARI.EX:CAP DE POD PE LINIA POLITIEI -200 SACI DE CIMENT;PARCARE LA POARTA SCOLII NR 1-2000 SACI DE CIMENT;MASUTA GRADINITA(MUCICA)10. 000.000LEI IN 2006,GRADINITA NR 1 INCEPUTA IN 1999 SI FINALIZATA IN 2002-4MILIARDE LEI VECHI ETC,ETC.ALOOOOOOOOOO OOOO D.N.A!?D.I.I.C.O.T?? SE AUDEEEEE

 60. Moromete said:

  La ce le-o fi trebuit closet nuştiu , se ştie că au foamea-n gît

 61. dana said:

  Pedeapsa cu moartea!Astia nu mai au rusine!
  Bravo Base! Asta trebuia sa se intample la doi ani de la revolutie, sa nu ajunga hotii sa ruineze ROMANIA! Cinste procurorilor si nu va lasati corupti! speranta ne este in voi!

 62. Dan Sirbu said:

  Domnilor de la DNA veniti si la Breasta ca vi-l dau pe tava pe primarul din Breasta cu dovezi si surse sigure.Sa traiesti bine domnule Marcu ca de mine tot nu scapi.

 63. norocosu said:

  De ce a facut primarul WC de 90.000 lei in comuna? Ca sa se cace lumea in norocul lui!

 64. felicia said:

  Primarului de la Dobrotesti,cind ii vine rindul,cit il mai tin in brate gigea si Marian Jan Marinescu.Pentru 66 sa stiti ca si acest idiot de primar de la Dobrotesti a facut afaceri cu Bercea Mondialul

 65. de nicu said:

  Urmeaza si conducerea Primariei Segarcea ,este DNA la ei.

 66. ALICE said:

  PT. NR. 11 ESTE DE LA PDL
  UNDE MAI GASTESTI ASEMENEA ELEMENTE DACA NU LE GASESTI LA PDL. DE CE NU A CONSTRUIT ACASA LA EL UN ASEMENEA WC?????????????????

 67. pt.71 said:

  asta de la Murgasi daca nu sfalteaza nici anul asta nu mai vade voturi de la Balota de Sus….in sus.canalizarea cica dupa Paste(le)_cailor???

 68. gigione said:

  si nu uitati nici primaria din poiana mare dlor procurori..

  avetz i grija insa, primarul de acolo e pe felie cu procurorii de la dolj… (frate-sau cica e procuror, de aia isi permite sa faca pe nebunu, altfel e prostan rau…)

  si el tot procura diverse kestii

  am auzit ca si-a facut o vila de nota zece in ultimii doi ani cu bani sustrasi de la fondurile europene…

  ce-ar fi sa-l punem la rece si pe el si pe fratelo din justitie – ar fi o lectie buna pentru totzi baietzii de teapa lor…

 69. LIGIU DUTESCU PREIMARIA GINGIOVA said:

  Domnule Prim-Procuror
  Cit mai tineti in brate mfia din Primaria Gingiova ,condusa de Toe Dumitru si sotia sa Toe Luminita ce au pus bazele unei structurii de tip mafiot in Primarie ?!!!
  Am trimis nenumarate plingeri penale la Parchetul de pe linga Judecatoria Segarcea.
  Dar dvs. ati acoperit si protejati aceasta mafie ordinara ce a jefuit banul publioc. In bataie de joc ati dat numai NUP ,scoaterea de sub urmaririe penala cind acesti infractorii trebuiau demult sa stea pa pirnaie .Aveti unitati de masura diferite cind cintaritii faptele penale cu predilectie probabil la ordine meschine primite probabil de la Mafia ce imbraca forma gunoaielor din unele institutii ale statului. Rusine Parchetuui Segarcea ce batjocoreste legile statuluii de drept si protejeaza infractorii.

 70. Pt nr.81 said:

  Primarul de la Giurgita este PNL-ist de frunte, iar cel de la Carna a fost tot la PNL, dar a emigrat ,ca deh trebuia sa se protejeze! Bravo lui Basescu ,ca vad ca ii ia indiferent de partid! Antonescule te faci de ras cand vorbesti de hoti iar PNL-ul este plin, colcaie! Mogos, Calangiu, ENEA, Voicu,Silviu Dumitru,etc.

 71. GOGU SICTIRITU said:

  Are dreptate Dutescu din cadrul Primariei Gingiova cind scrie despre infractorii din Primarie ,deoarece cunoastem destul de bine noi cetatenii comunei cit se lupta acest baiat cu aceasta mafie .
  Dar cei care ar trtebuii sa infaptuiasca actul de justitie ,adica Parchetul Segarcea protejeaza acesti nemernicii:Toe Dumitru si pe sotia sa Toe Luminita ce freaca menta in Primarie ,vinde terenul mortilor catre diferiti mafioti italieni de unde cistiga comisioane de 2-3 milioane /ha.
  Ne-a vindut nenorocita terenul nostru al viilor in cirdasie cu fratii Panait din Craiova catre mafioti italieni. Acest inspector impozite -taxe din cadrul Primariei a gasit in arhiva Primariei sute de citatii awscunse de sotia primarului in anul 2009 pe numele cetatenilor din Gingiova al caror teren l-a vindut ca o mafioata ordinara. Sentintele civile de la judecatoria Bals de asemenea au fost retinute de mafioata Toe Luminita. Iar noi prostimea ne-am trezit cu terenul de sute de Ha vindut la acesti m,afioti italieni. Din octombrie 2009 Dutescu Ligiu a sesizat Parchetul Segarcea despre aceste hotii in stil mafiot , numai ca procuroarea Vieru tine in brate si protejeaza mafia din Primaria Gingiova . Dutescu a sesizat DNA , iar atunci cind s-a vazut incoltita , dupa ce a tinut la dospit dosarele timp de 1 an si 10 luni a dat-o la intors ,cica numai este competenta Parchetului Segarcea declinindu-si competenta
  .Toe Dumitru (primarul ) retinea procesele verbale de contraventie date de Politie, mai ales cele de la Politia Rutiera la oamenii sai . avind secretar o gluga de coceni ,ce executa toate poruncile lui nu inregistra corespondenta in Rg de I-E al Primariei.
  Smecherii primarului recidivau foarete simplu si faceau misto de politie , stiind ca Toe retine,sustrage si distruge PV de contraventie. Cum dracu sa nu recidivezi , sa nu faci biza de Politie cind aveai baba la pomana(pe infractorul de Toe)
  Saptamina trecuta totii socialistii au fost la el si vuceprimar sa stringa lucerna dupa cimp impreuna cu cele doua fomei de sreviciu care intre a spala mizeria din bucataria primarului de acasa si exclus atributiile de sreviciu slugaresc pe mosia edilului. Aceasta codoasa de primarce schimba partidele precum curvele culcusul ,de la PDL acum s-a cuibarit sub cosarea PSD-ului.
  Cei doi hotii ordinari :primar si vice au furat zaharul ca ajutoare de la UE pentru amaritii comunei ,lasindu-i fara zahar . Cei doi mafioti au deturnat an de an subventia dupa cele 291 Ha islaz al Primariei , cumparind mafiotii ingrasaminte chimice, ce o dadeau pe culturile lor. Apoi faceau justificarea ca au dat-o pe islaz. Preda Cristache ca un haot de doua parale vindea de acasa ingrasamintele Primariei catre cetateni cu 90 lei sacul ,remorci intregi. Vedeti domnilor de la Parchetul Segarcea ce borfasi tineti in brate ? Are dreptate Ligiu cind spune ca se lupta cu hotii din Primarie ,dar si cu Mafia din Parchetul Segarcea. .
  A facut o piata cu 10 miliarde lei vechii unde vin

 72. Prostimea la vot! said:

  Bah, dar prosti mai sunteti! Pai nu i-ati votat ma voi? Acum de ce va plangeti?

 73. zeusa said:

  Ca sa li se piarda urma, cei cu contracte dezastruase pentru Giurgita au deschis o noua firma: METON GRUP SRL Craiova, Str. Gh. Doja 50

 74. 84,86 said:

  ptr 84 si 86 “Dutescu” si “Sictiritu”….bai “hacare” care esti tu….nu iti dai seama ca lumea vede ca esti unul si acelasi……de “aipi” ai auzit ?

 75. SPAGA BONUS said:

  ….74.la MOTATEI IN 2005-2006 ,UN AN DE ZILE S-A RENOVAT GRADINITA MUCICA;SCHIMBAT ACOPERIS;VARUIT 2 CAMERE;SCHIMBAT TOCARIA.DUPA UN AN PE 15 09 2006 GRADINITA NU AVEA LUMINA TRASA,NICI GRUP SANITAR,NICI SURSA DE INCALZIRE,IAR PARTEA DIN SPATELE GRADINITEI AFERENTA PODULUI ERA ACOPERITA PE JUMATE.DUPA 3 LUNI S A TRAS LUMINA,S A INSTALAT UN JAF DE CENTRALA SI SA FACUT WC IN CURTE PE CARE IL FOLOSEAUSI CLIENTII DE LA CIRCIUMA DE ALATURI.”REALIZARI “MARCA enea ctin primar si duta marin viceprimar MOTATEI.D.N.A,D.I.I. C.O.T SE AUDE!!!!!!!!!

 76. UNPR said:

  Cum este MIRCEA GUTA de la Calafat nu este nici unul !
  Asta e campionul coruptiei in Dolj la capitolul primari corupti .
  In primele trei luni i-a achitat lui Cosmin Enea miliardele pe care le-a bagat in campanie prin atribuirea de lucrari la scoli si bancile din centrul civic , iar in urmatoarele luni a furat , bai da ce furat, fara frica sute de miliarde .
  ex : o statie de autobuz la pret de mall, adica 1700 pe net iar el a achizitionat la pret de 22000 fara tva ,
  O roata de europubela care la Practiker este 35 lei el a achizitionat sute de astfel de roti la pret de 500 lei per bucata .
  Deci , ca o concluzie urmatorul la rand ar fi normal sa fie acest bandit Guta Mircea !

Alte stiri

23 mai 2019

Dolj: Prinşi în timp ce furau dintr-un magazin din Segarcea

Poliţiştii din cadrul Poliției Segarcea au fost sesizați cu privire la faptul că trei persoane ar intenţiona să sustragă bunuri din incinta unui magazin din localitate. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au depistat doi bărbaţi şi o ...

Sumarul ediției de vineri, 17 iunie 2011

Actualitate

» Ponta: Regiunile de dezvoltare vor prelua şi din atribuţiile judeţelor. Nu se pune problema vreunei regiuni pe un criteriu etnic
» Gheorghe Mărmureanu nu mai este directorul general al Institutului de Fizică a Pământului
» Sute de elevi din Gorj au un comportament anormal
» Dacia, pe locul zece în topul preferinţelor posesorilor de autoturisme din Germania
» Banii de la sindicat, în buzunarul casierei
» Unde a dispărut strada?
» Teodor Baconschi: Nu suntem şi nu avem cum să fim într-un război diplomatic cu Budapesta
» Partidul Ecologist Român susţine campania Gazetei de Sud
» Doljul, în zodia cancerului
» Disponibilizaţii din MAI, paznici la stat
» Traseu pentru biciclete în Parc
» Pensionarii vor în staţiune vara
» Al Qaeda şi-a stabilit 40 de ţinte printre oficialii americani
» Antonescu: Menţin afirmaţiile critice faţă de UDMR. Dar dacă USL avea 50,6%, nu discutam cu maghiarii?
» Ponta: Nu există o decizie formală de colaborare cu UDMR, dar vreau o politică de reunificare a ţării
» Rezultate alegeri parlamentare 2012 TULCEA
» Ponta: Eu vreau cât mai multe atribuţii la regiuni. La centru – Apărare, Justiţie, Externe, Control
» REZULTATE OFICIALE la alegerile parlamentare
» Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy caută o soluţie pentru criza din Grecia
» Preşedintele ANAF, acuzat de către un fost şef de vamă că ar fi luat mită
» România, locul şase în UE în privinţa scăderii lucrărilor de construcţii în aprilie
» CCR: Proiectul de revizuire a Constituţiei include articole neconstituţionale
» Elevii craioveni, invitaţi să participe la proiectul “Paşi spre Bibliotecă”
» Angajaţii ANAF care vor fi disponibilizaţi nu vor primi salarii compensatorii

Local

» Liber ca Vîntu
» Falsificatorii de carduri, arestaţi
» Primarul din Giurgiţa, încătuşat
» În Rovinari nu există notariat public
» Scurte ştiri
» Cătălin va merge la tratament
» Mai puţine locuri cu taxă la facultate

Gorj

» Lucrările de modernizare a Secţiei ORL, la final
» Canadian găsit în Gorj, repatriat
» Expert tehnic judiciar, reţinut pentru luare de mită

Bani & Afaceri

» Taxa auto, varianta finală
» Cele mai mari perspective de angajare din ultimii trei ani
» Fiscul nu mai închide unitatea din Segarcea

Magazin

» Horoscop
» Scurte ştiri
» Denise Richards, cu gândul la trecut
» Soarele, cel mai bun afrodiziac
» Aproape totul despre dieta Dukan
» Fereşte-te de radar
» Bancul zilei
» Picătura de cunoaştere
» Andreea de la Amadeus ia lecţii de pictură împreună cu fiul ei
» CLASS lansează „Painter of my soul“
» Apariţii editoriale
» Vremea în oltenia
» Ia te uită!

Top