6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMai puţine locuri cu taxă la facultate

Mai puţine locuri cu taxă la facultate

Absolvenţii de liceu care au decis să-şi aprofundeze studiile la Universitatea din Craiova vor avea în acest an la dispoziţie 6.647 de locuri pentru studii universitare de licenţă, cu aproximativ 28% mai puţine faţă de anul trecut.
Cauza acestei situaţii o reprezintă diminuarea semnificativă a numărului de locuri la taxă, precum şi la învăţământul la distanţă (ID) şi pentru frecvenţă redusă (FR).
„În ceea ce priveşte locurile care sunt repartizate la buget, comparativ cu anul trecut se observă o diminuare de doar 2%. Situaţia privind cifra de şcolarizare pentru anul universitar 2011-2012 se prezintă astfel: 2.899 de  locuri la buget (faţă de 2.901 în anul universitar 2010-2011), 2.728 la taxă (faţă de 4.525 în 2010-2011) şi 1.020 la ID/FR (faţă de 1.830 în 2010-2011)“, a declarat ing. Stelian Bărăgan, directorul Centrului de Consiliere şi Orientare Profesională al Universităţii din Craiova. În plus, anul acesta, există o serie de specializări pentru care nu au fost alocate locuri deloc – Pedagogie (Facultatea de Litere), Asistenţă socială (Facultatea de Teologie) şi specializarea Electromecanică navală (Facultatea de Ingineria şi Mangementul Sistemelor Tehnologice, Drobeta Turnu Severin). „Nu se poate vorbi despre desfiinţarea lor pentru că sunt acreditate, doar că anul acesta nu s-au repartizat locuri“, a adăugat Stelian Bărăgan.

Zilele Porţilor Deschise 2011

Persoanele care vor să afle informaţii cu privire la admiterea pentru anul universitar 2011-2012 pot participa la cea de-a IX-a ediţie a „Zilelor Porţilor Deschise 2011“, eveniment care va avea loc în perioada 21-22 iunie 2011, în Holul Central al Universităţii din Craiova, între orele 8.00 – 20.00.
„Tinerii viitori studenţi au posibilitatea de a găsi răspunsuri la următoarele întrebări: cum se dă admiterea la facultatea aleasă; ce acte sunt necesare pentru întocmirea dosarului de admitere; numărul de locuri la buget şi la taxă; domeniile, specializările; taxele de înscriere şi taxele de studiu; unde se vor putea angaja după absolvire şi la ce universităţi din străinătate ar putea primi bursă“, a precizat Stelian Bărăgan.
De asemenea, participanţii vor putea intra în posesia unor materiale ce conţin informaţii detaliate privind condiţiile de admitere şi calculul mediei, domeniile şi specializările, locurile de la buget şi taxă aprobate anul acesta pentru fiecare facultate, precum şi perioada de admitere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII