Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Casa Bibescu, redeschisă publicului
Clădirea din Parcul „Nicolae Romanescu“, construită în anul 1850 de familia Bibescu, va fi pusă de municipalitate la dispoziţia publicului. Viceprimarul Mărinică Dincă a anunţat ieri că toţi craiovenii care vor dori să viziteze Casa Bibescu, renovată complet de către primărie, sunt aşteptaţi să o facă în curând. Programul de vizită nu a fost încă stabilit, însă „vicele“ Dincă susţine că el ar putea fi între orele 14.00 şi 20.00. „Această clădire era folosită pentru publicul larg sau pentru a primi persoane distinse, pe aici trecând Alexandru Ioan Cuza şi Regele Carol I. Acum îi invit pe craioveni să viziteze Casa Bibescu, unde amatorii de cultură pot vedea şi o expoziţie de artă plastică a elevilor premianţi de la Liceul «Marin Sorescu»“, a spus Mărinică Dincă.
• Marian Apipie

Referendum pentru modalitatea desemnării rectorului UCV
Săptămâna viitoare, Universitatea din Craiova (UCV) va organiza referendum pentru stabilirea modalităţii de desemnare a rectorului – pe baza unui concurs public sau alegerea acestuia prin vot universal, secret, direct şi egal. „Au drept de vot toate cadrele didactice şi cercetătorii angajaţi cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată şi reprezentanţii studenţilor în consiliile facultăţilor şi Senat“, se arată într-un comunicat emis de Rectorat, potrivit căruia secţiile de vot se vor organiza în holul central al Universităţii din Craiova şi vor fi deschise pe 24 iunie, între orele 8.00 – 20.00. La urne sunt aşteptate 889 de cadre didactice, opt cercetători şi 77 de reprezentanţi ai studenţilor în consiliile facultăţilor şi în Senat. Până în prezent, rectorul era ales de Senatul universităţii.
• Andreea Horcone

Elevii doljeni, experimentaţi la informatică
Potrivit datelor preliminare ale probei de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat, cei mai mulţi elevi au reuşit să demonstreze că au un nivel destul de ridicat. „Din cei 1.356 de candidaţi examinaţi în prima zi a probei de evaluare a competenţelor digitale, 6,05% au primit nivel de competenţă începător, 28,24% – mediu, 29,79% – avansat şi 35,91% – experimentat“, a declarat Cerasela Cremene, inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, secretarul Comisiei Judeţene de Bacalaureat.
• Andreea Horcone

Exit mobile version