13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă o grupare de carderi destructurată

Încă o grupare de carderi destructurată

Ofiţerii BCCO Craiova, coordonaţi de un procuror din cadrul DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova, au ridicat ieri-dimineaţă nouă persoane din Craiova şi Filiaşi, acuzate de comiterea de infracţiuni cu carduri de credit.
Anchetatorii au precizat că grupul infracţional organizat, ai cărui membri se ocupau cu falsificare de carduri şi retrageri frauduloase de numerar de pe teritoriul Poloniei, Spaniei, Germaniei şi SUA, era supravegheat de la începutul acestui an. Zilele acestea, anchetatorii au aflat că unii dintre membrii grupului urma să plece în străinătate pentru a monta pe bancomate aparatură pentru copierea datelor cărţilor de credit. Ieri-dimineaţă, însoţiţi de luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă, ofiţerii BCCO Craiova au dat buzna în zece locuinţe din Craiova şi două din Filiaşi, unde au fost descoperite şi ridicate două guri de bancomat, dispozitive de copiere a datelor cardurilor, dar şi alte echipamente folosite de suspecţi. După percheziţii au fost duse la sediul DIICOT din Craiova pentru a fi audiate nouă persoane, printre care Ionel Valentin Goga, cercetat în urmă cu câţiva ani de autorităţile franceze pentru acelaşi gen de infracţiuni, dar şi Irinel Ocnăreasa.
Până ieri după-amiză, procurorul de caz dispusese reţinerea pentru 24 de ore a doi dintre suspecţi, însă audierile erau abia la început. Procurorii DIICOT au precizat că în acest caz se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de instrumente de plată electronică şi deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, iar după încheierea audierilor vor fi dispuse măsuri legale faţă de suspecţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII