Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Mehedinţi
Parcul Natural Porţile de Fier, în flăcări

Parcul Natural Porţile de Fier din judeţul Mehedinţi a fost cuprins de flăcări luni, iar pompierii s-au luptat şi ieri cu focul. Incendiul a cuprins versanţii muntoşi din zona Baia Nouă-Tişoviţa, iar terenul accidentat a îngreunat accesul pompierilor de la Garda de Intervenţie Dubova şi al servanţilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“.
„Garda nr. 3 Dubova a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă şi patru subofiţeri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată şi lizieră în Unitatea de Producţie 3 din cadrul Parcului Natural Porţile de Fier“, a precizat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta“. Din cauza terenului accidentat, accesul autospecialelor a fost imposibil, pompierii fiind nevoiţi să acţioneze cu mături, lopeţi şi sticle cu apă.
„Intervenţia s-a desfăşurat pe tot parcursul nopţii de luni spre marţi, iar în această dimineaţă (ieri – n.r.) au plecat în zonă, pentru a face schimbul de efective, trei ofiţeri şi 21 de subofiţeri“, a mai spus Ramona Nistor.
La intervenţie au mai participat patru pădurari şi zece voluntari. Din cauza vântului puternic, incendiul s-au extins pe o suprafaţă de circa 20 de hectare şi şi nu fusese lichidat nici ieri.
• Alin Ghiciulescu

Gorj
Cinematograful „Victoria“, reabilitat doar pe hârtie

Singurul cinematograf din municipiul Târgu Jiu rămâne în continuare o ruină. Cinematograful „Victoria“ încă nu are un administrator suficient de hotărât să se ocupe de reabilitarea clădirii. Până în prezent, RADEF România Film, societatea care administrează imobilul ce găzduieşte singurul cinematograf din Târgu Jiu, nu a dat nici un semn că ar dori să cedeze clădirea către autorităţile locale, deşi Primăria Târgu Jiu a transmis în ultimii ani mai multe adrese în care a solicitat transferul imobilului din patrimoniul RADEF România Film în patrimoniul oraşului. Elena Ungureanu, secretarul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că instituţia pe care o reprezintă a primit recent o nouă adresă în care România Film promite că se va apuca de modernizarea spaţiului, însă fără să furnizeze date concrete în legătură cu anul în care s-ar putea întâmpla acest lucru. Cinematograful „Victoria“ este cotat la categoria III, cea mai joasă din clasificarea România Film, întrucât nu a mai beneficiat de reabilitări de peste 35 de ani. Sala de proiecţii are 300 de locuri, însă este insalubră.
• Eugen Măruţă

Exit mobile version