10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPacienţi imobilizaţi la Spitalul de Urgenţă

Pacienţi imobilizaţi la Spitalul de Urgenţă

Bolnavii din judeţul Mehedinţi sunt blocaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru că ambulanţa din judeţul lor refuză să-i transporte înapoi după rezolvarea problemelor de sănătate pentru care au fost internaţi în Bănie. Cel puţin aşa susţine conducerea Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenţă Craiova, care se confruntă în prezent cu două astfel de cazuri. „Avem cazuri grave, transferate la noi de la Spitalul Judeţean Mehedinţi. Le-am rezolvat, dar ne-am trezit că nu mai putem trimite pacienţii înapoi. Serviciul de Ambulanţă Mehedinţi refuză să vină să-i ia, pe motiv că nu mai are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate“, a declarat dr. Alexandru Cameniţă, şeful Clinicii de Neurochirurgie de la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Unul dintre cazurile la care se referă dr. Cameniţă este al Domnicăi Dinu, de 73 de ani, din satul Ercea, comuna Căzăneşti, adusă la Spitalul de Urgenţă Craiova pe 6 iunie. Femeia, victimă a unui accident, avea un hematom subdural căpătat în urma unui traumatism cranio-cerebral. După tratamentul aplicat la Spitalul de Urgenţă Craiova, susţine medicul neurochirurg, urgenţa a fost rezolvată, iar pacientul ar fi trebuit să fie dus înapoi la Spitalul Judeţean Mehedinţi pentru recuperare. „Ar fi trebuit să fie externată de acum trei-patru zile, dar nu vine ambulanţa să o ia. Din această cauză, eu ţin în secţie în mod nejustificat un pacient, nefiind de competenţa noastră, iar spitalul pierde bani“, a spus dr. Cameniţă.

400 de lei se cheltuiesc zilnic pentru un bolnav ţinut degeaba în spital

Şeful Clinicii de Neurochirurgie susţine că o zi de spitalizare, fără tratament, poate să ajungă în unele secţii, cum ar fi Reanimarea, şi la 300-400 de lei pe zi. Cameniţă mai spune că sunt frecvent probleme şi cu ambulanţele din alte judeţe, care reacţionează greu, uneori şi după o săptămână, atunci când sunt solicitate să ia un pacient de la Spitalul de Urgenţă Craiova.
La această unitate medicală sunt aduşi bolnavi din afara judeţului Dolj, dacă problemele lor de sănătate sunt de o gravitate care depăşeşte competenţa spitalelor din judeţele respective. Bolnavii sunt trimişi la Craiova de urgenţă cu o salvare, pe care trebuie să o pună la dispoziţie Serviciul de Ambulanţă din judeţul de unde a fost transferat bolnavul. Acelaşi serviciu de ambulanţă ar trebui să asigure şi transportul înapoi al pacientului după rezolvarea urgenţei. De ce nu vin ambulanţele din Mehedinţi este o problemă la care nu am primit un răspuns până la închiderea ediţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU