9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe la şcoală la Terapie Intensivă

De la şcoală la Terapie Intensivă

Un elev al Şcolii nr. 23 din Craiova a fost rănit grav şi internat la Spitalul de Urgenţă, după ce s-a lovit violent de o bancă în sala de clasă. Accidentul s-a petrecut joi, 9 iunie, în timpul cursurilor, când toate cadrele didactice erau la o şedinţă a consiliului profesoral.

Antonio Vulcănescu, de 12 ani, elev în clasa a VI-a la Şcoala nr. 23 din Craiova, a fost transportat joi, 9 iunie, cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă din municipiu, unde i-a fost pus diagnosticul pancreatită acută posttraumatică. Copilul a fost operat în cursul zilei de vineri, când medicii craioveni au constatat că suferise o leziune severă la nivelul pancreasului.
Părinţii copilului şi o parte din profesorii Şcolii nr. 23 susţin că elevul s-a accidentat în timpul orei de biologie, într-un interval de timp în care elevii rămăseseră nesupravegheaţi, profesoara fiind într-o şedinţă a consiliului profesoral. Băiatul alerga prin clasă, s-a urcat pe o bancă şubredă, s-a dezechilibrat şi a căzut, lovindu-se cu abdomenul de un cadru metalic. Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă Craiova, în prezent copilul este internat la Clinica de Terapie Intensivă, evoluţia stării de sănătate a acestuia fiind bună. „În prezent, pacientul se află la Secţia de Terapie Intensivă, este stabil, conştient, dar prognosticul este în continuare rezervat. Leziunile pancreasului sunt deosebit de grave şi necesită o terapie de lungă durată“, a precizat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova.

„Un moment regretabil“

Profesorii şi conducerea Şcolii nr. 23 au păreri împărţite în ceea ce priveşte momentul în care elevul s-a accidentat, însă toţi recunosc că în acea zi, în timpul cursurilor, a fost o şedinţă a consiliului profesoral, profesorii lăsând elevii nesupravegheaţi.
„Am înţeles că profesoara de biologie era la o şedinţă. Copiii s-au jucat în clasă şi băiatul s-a lovit de o bancă. Aş vrea să se facă cercetări şi să se afle exact ce s-a întâmplat acolo“, a spus Liviu Vulcănescu, tatăl copilului rănit. Bărbatul a mai susţinut că directorul şcolii a venit la spital după accident şi i-a oferit 500 de lei, bani pentru cheltuielile cu spitalizarea copilului. Cele susţinute de tatăl elevului sunt confirmate şi de o profesoară a Şcolii nr. 23, Daniela Enciu, aceasta declarând că Antonio Vulcănescu s-a rănit în timpul orei de biologie, când profesoara nu era în clasă, ci în consiliul profesoral. Pe de altă parte, elevii clasei a VI-a au povestit că, într-adevăr, joi nu au făcut ora de biologie, însă colegul lor a căzut de pe bancă după ce a sunat clopoţelul. După câteva minute a venit şi profesoara şi le-a comunicat mediile la biologie, aceasta fiind cea care a observat că elevul Antonio Vulcănescu nu se simte bine.
Directorul şcolii, Toma Lungoci, a ţinut să sublinieze că băiatul s-a accidentat în pauză, dar şi că nu i-a dat nici un ban tatălui copilului.
„Am convocat consiliul profesoral la ora 12.00, pentru a valida situaţia şcolară a claselor a VIII-a, iar elevul s-a accidentat în pauza de la ora 12.50, când profesorii plecaseră deja. Este un moment regretabil şi neplăcut, iar incidentul putea fi evitat dacă ne organizam mai bine în acea zi. Nu i-am dat bani părintelui, ci ne gândeam să îl ajutăm cu o sumă de bani“, a declarat Toma Lungoci, directorul Şcolii nr. 23.

ISJ Dolj aşteaptă o anchetă

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj au precizat pentru GdS că urmează să se întrunească o comisie de cercetare la nivelul unităţii şcolare, comisie care va stabili ce s-a întâmplat în acea zi. Raportul comisiei va fi prezentat în Consiliul de Administraţie al şcolii, care va hotărî o sancţiune, dacă va fi cazul.  
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII