6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInfracţiuni la volan

Infracţiuni la volan

Mai mulţi şoferi doljeni s-au ales cu dosare penale la sfârşitul săptămânii trecute, după ce au fost prinşi de poliţişti conducând băuţi sau au fost implicaţi în accidente rutiere.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii din Băilești i-au depistat în trafic pe Gabriel Gatea, de 26 de ani, din comuna Urzicuța, şi pe Alin Firan, de 26 de ani, din Vârtop, care conduceau deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Cei doi tineri au fost testaţi cu aparatul etilotest, care a indicat în cazul primului o alcoolemie de 0,43 mg/l, respectiv 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul celui din urmă.
Constantin Zuică, de 50 de ani, din Craiova, a fost prins după ce s-a urcat băut la volan, a provocat un accident rutier la intersecţia străzilor Calea Bucureşti şi Iancu Jianu, după care a fugit. Zuică a fost găsit de poliţiştii care au fost chemaţi la faţa locului pe strada Constantin Lecca, unde fusese prins de mai multe persoane care l-au urmărit. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit şi motivul pentru care şoferul încercase să fugă de la faţa locului, după ce l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, Zuică nu avea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Poliţiştii doljeni au precizat că pe numele celor trei şoferi au fost întocmite dosare penale, fiind cercetaţi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, Zuică fiind cercetat şi pentru conducere fără permis.
Alt şofer le-a dat bătăi de cap poliţiştilor de la Rutieră vineri, acesta alegându-se cu un dosar penal pentru sfidarea organelor judiciare după ce a înjurat oamenii legii. Iulian Robin, de 35 de ani, din comuna Vârtop, care conducea o autoutilitară, nu a oprit la semnalele poliţiştilor, iar, după ce a fost urmărit şi blocat în trafic, a refuzat să prezinte documentele şi i-a înjurat pe agenţii de la Rutieră.
Poliţiştii IPJ Dolj au mai comunicat că, la sfârşitul săptămânii trecute, agenţii de la Rutieră au acţionat pe drumurile din Dolj pentru prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza vitezei excesive. Oamenii legii au dat 127 de amenzi în valoare totală de 14.445 de lei, dintre care 56 pentru depăşirea vitezei legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII