Acasă Local „Poştaşul morţilor“, arestat

„Poştaşul morţilor“, arestat

Alexandru Dinu, de 55 de ani, care, în calitate de factor poştal în comuna doljeană Secui, a încasat timp de zece ani pensiile mai multor persoane decedate, a fost arestat preventiv vineri, la propunerea ofiţerilor Serviciului de Investigare a Fraudelor. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au comunicat că joi, după ce au fost încheiate cercetările în acest caz, ofiţerii de la Investigarea Fraudelor l-au reţinut pentru 24 de ore pe Alexandru Dinu, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu în formă calificată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.
Anchetatorii au stabilit că învinuitul, între anii 2000 şi 2002, prin întocmirea în fals a actelor justificative, şi-a însuşit ilegal pensiile a patru consăteni, deşi aceştia erau decedaţi.
Alexandru Dinu a încasat pensiile persoanelor respective până de curând, „ingineria“ sa fiind descoperită la sfârşitul lunii mai. Din cercetările poliţiştilor s-a stabilit că, după decesele consătenilor, Dinu a luat legătura cu familiile acestora şi s-a oferit să le ducă la Craiova actele pentru obţinerea ajutorului de înmormântare. Poştaşul nu a depus însă actele la Casa de Pensii Dolj şi le-a dat familiilor decedaţilor ajutorul de înmormântare din propriul buzunar, după care lună de lună încasa pensiile care soseau pe numele acestora. În urma anchetei s-a stabilit că din 2000 şi până în prezent poştaşul din Secui a încasat 204.356 de lei în numele celor patru decedaţi. Oamenii legii au reuşit să recupereze 25.000 de lei de la Dinu, iar pentru restul sumei a fost pus sechestru asupra bunurilor învinuitului.
Vineri, înainte să expire ordonanţa de reţinere, Alexandru Dinu a fost prezentat la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa a emis un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele acestuia. Alexandru Dinu a fost concediat de conducerea Centrului Regional Reţea Poştală Craiova pe 2 iunie, la propunerea comisiei de disciplină.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version