15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNuntaşii care claxonează, amendaţi

Nuntaşii care claxonează, amendaţi

Poliţiştii locali vor să reducă la minimum poluarea fonică de pe străzile din municipiul Târgu Jiu şi le pregătesc amenzi chiar şi nuntaşilor care claxonează.
Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale din Târgu Jiu, susţine că nu va tolera sub nici o formă claxonatul pe străzi, indiferent de moment, cu excepţia situaţiilor în care se impune semnalizarea sonoră pentru depăşirea unui pericol.
Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Târgu Jiu, recent adoptate, conducătorii auto care claxonează la întâmplare pe străzile din oraş pot fi sancţionaţi cu amenzi între 200 şi 500 de lei.
De asemenea, publicitatea stradală prin intermediul megafoanelor şi a altor mijloace de transmitere a sunetului este permisă numai cu acordul Poliţiei Locale.
Preţul unui tichet cu acordul poliţiştilor locali pentru publicitate stradală costă 50 de lei pe zi.

Tudor recunoaşte că a claxonat la nunţi

Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale din Târgu Jiu, a declarat că poliţiştii locali vor filma şi fotografia coloanele de nuntaşi şi vor aplica amenzi, prin identificarea şoferilor după numerele de înmatriculare ale autoturismelor.
„Toată lumea spune că e în coloană de nuntă şi trebuie să claxoneze. Ei bine, nu e aşa. Nu e nici un fel de tradiţie. Este un moft. Pe vremuri, unii mergeau cu lăutarii şi mai era şi câte un trompetist, dar nici vorbă de claxoane. Acum claxonatul la nuntă e un moft. Şi eu am căzut în această patimă la un moment dat. Noi nu o să oprim nunta, ci filmăm, pozăm şi trimitem amenda. Nu vom acţiona numai la nunţi, ci vom sancţiona pe oricine claxonează. Nici nevasta dacă o vezi pe trotuar nu claxonezi, că primeşti amendă!“, a menţionat Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale din Târgu Jiu.

Poliţiştii, ghizi pentru Brâncuşi  

Poliţiştii locali care îşi desfăşoară activitatea în parcurile ce găzduiesc operele brâncuşiene Coloana Infinitului, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii funcţionează şi ca ghizi turistici. Potrivit Poliţiei Locale, în fiecare weekend operele lui Brâncuşi sunt vizitate de 6.000 – 7.000 de persoane. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII