8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElev înghiţit de Jiu

Elev înghiţit de Jiu

Constantin Ioniţă, de 19 ani, din comuna Cruşeţ – Gorj, elev la Grupul Şcolar Agricol Malu Mare din judeţul Dolj, s-a înecat marţi după-amiază în râul Jiu, în timp ce se afla la scăldat cu mai mulţi prieteni. Deşi nu ştia să înoate, tânărul a intrat în apă, iar când se întorcea la mal a căzut într-o groapă adâncă şi nu a mai ieşit. Prietenii cu care Ioniţă venise la scăldat au încercat să îl salveze, însă nu au reuşit, după care au sunat la 112.
La faţa locului au ajuns o echipă de scafandri, o ambulanţă SMURD şi un echipaj de pompieri cu o barcă cu motor, iar salvatorii au început imediat căutările. Corpul băiatului nu a fost găsit până la lăsarea întunericului, când scafandrii şi pompierii au hotărât să întrerupă căutările din cauza curenţilor puternici.

Tânărul nu a fost găsit

Ieri-dimineaţă, la ora 8.00, echipa de scafandri a pompierilor doljeni a reluat căutările în Jiu, în zona localităţii Malu Mare, însă până după-amiază nu reuşiseră să-l găsească pe Constantin Ioniţă.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, acesta este cel de-al doilea tânăr care s-a înecat anul acesta în râul Jiu, în judeţul Dolj, în timp ce anul trecut 11 persoane şi-au pierdut viaţa în acelaşi mod.
Pompierii recomandă persoanelor care se duc la scăldat să nu se aventureze în ape adânci dacă nu ştiu să înoate, să nu sară în apă de la înălţime şi să nu se scalde în zone unde acest lucru este interzis sau unde sunt curenţi puternici şi vârtejuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII