11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalContrabandă în ograda lui Dinel

Contrabandă în ograda lui Dinel

Poliţiştii au descoperit ieri-dimineaţă peste 270.000 de pachete de ţigări netimbrate depozitate într-o hală aparţinând Abatorului Podari, în valoare de aproape două milioane de lei, aceasta fiind cea mai mare captură de ţigări de contrabandă făcută în acest an în judeţul Dolj.
Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, un echipaj de poliţişti din comuna doljeană Podari a verificat ieri-dimineaţă mai multe depozite din localitate, după ce a obţinut o informaţie despre un transport important de ţigări de contrabandă. Ajunşi la două hale pe care le ştiau ca fiind neocupate, poliţiştii au observat un Volkswagen Passat înmatriculat în Bucureşti, parcat în apropiere. Când s-au apropiat, oamenii legii au văzut mişcare în una dintre hale şi au încercat să intre, moment în care mai mulţi bărbaţi care erau în interior au rupt-o la fugă pe altă uşă.
Ulterior, în respectiva hală au fost găsite două autocamioane, cu numerele de înmatriculare DJ-10-GOU şi B-25-GYP, în care erau baxuri de ţigări fără marcaje fiscale şi alte mărfuri, printre care produse de panificaţie şi cutii cu insecticide.  
În aceeaşi hală au fost găsite şi două dubiţe, una înmatriculată în Marea Britanie şi alta cu numărul IF-04-SEB, cea din urmă fiind plină cu ţigări de contrabandă. La faţa locului au fost chemaţi ofiţerii de la Investigarea Fraudelor, reprezentanţi ai Vămii Craiova şi inspectorii Gărzii Financiare, care au preluat cercetările.
Din primele verificări s-a stabilit că halele respective aparţin Abatorului Podari, iar cel mai probabil contrabandiştii mutau ţigările din cele două camioane în dubiţe atunci când au fost surprinşi de poliţişti. Administratorul societăţii care deţine în prezent Abatorul Podari a declarat în faţa poliţiştilor că în urmă cu ceva timp a dat un anunţ pentru a închiria hala respectivă, iar acum două săptămâni i-a înmânat cheile unei persoane care s-a arătat interesată şi cu care urma să încheie un contract de închiriere. În baza acestei informaţii, a documentelor găsite în autoturismul Volkswagen Passat abandonat de contrabandişti şi a amprentelor ridicate de la faţa locului, oamenii legii încearcă să îi identifice pe contrabandişti. Poliţiştii IPJ Dolj au mai precizat că urmează să se stabilească exact cantitatea mărfurilor descoperite, valoarea de piaţă a acestora, dar şi provenienţa şi destinaţia lor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

57 COMENTARII