11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFostul poliţist Bălaşa, la judecată

Fostul poliţist Bălaşa, la judecată

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Craiova au dispus ieri trimiterea în judecată a fostului poliţist din cadrul IPJ Dolj, Constantin Bălaşa, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.
Fostul agent-şef principal, în prezent pensionat, a fost prins în flagrant pe 4 mai, în timp ce primea 2.500 de euro de la un investigator sub acoperire, căruia îi promisese că va aranja să fie admis la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina.
Flagrantul a fost pus la cale de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Dolj după ce un craiovean a reclamat că fostul poliţist Bălaşa i-a cerut 10.000 de euro pentru a interveni pe lângă câţiva ofiţeri ca să aranjeze admiterea celor doi fii ai săi la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina.
Anchetatorii au stabilit că Bălaşa obişnuia să ceară şi să primească bani de la diverse persoane promiţându-le angajarea în cadrul MAI sau admiterea la Şcoala de Poliţie Câmpina şi au hotărât introducerea unui investigator sub acoperire care să-i „testeze“ obiceiurile lui Bălaşa.
Poliţistul a luat legătura cu Bălaşa şi s-a prezentat ca fiind un tânăr care vrea să dea examen la Câmpina, iar fostul agent i-a spus că se poate rezolva în schimbul sumei de 5.000 de euro. Presupusul candidat şi Bălaşa s-au întâlnit pe 4 mai într-un restaurant din Craiova, unde cel din urmă a fost prins în flagrant după ce primise 2.500 de euro.
Ulterior, în urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că inculpatul Constantin Bălaşa a cerut de la trei persoane suma totală de 21.000 de euro, din care a primit efectiv 12.500 de euro, în schimbul promisiunii că va aranja ca unul dintre denunţători şi alte rude ale denunţătorilor să intre la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina. Procurorii au mai stabilit că nici una dintre persoanele pe care inculpatul promisese că le va favoriza nu a fost declarată admisă. Potrivit reprezentanţilor DNA, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra apartamentului şi autoturismului inculpatului pentru recuperarea prejudiciului. Dosarul în acest caz urmează să fie judecat la Tribunalul Dolj.
Agentul Cosmin Viorel Bălaşa, poliţist în cadrul Biroului Rutier Craiova, fiul lui Constantin Bălaşa, a fost condamnat în mai 2010 la un an de închisoare pentru luare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII