16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmăgiţi cu RCA-ul

Amăgiţi cu RCA-ul

Trei craioveni care au avut „norocul“ să fie implicaţi în accidente rutiere cu autoturisme
asigurate la Carpatica Asig îşi caută dreptatea în instanţă, după ce au fost înştiinţaţi
de asigurător că… tamponările nu s-au petrecut aşa cum au fost descrise

Craioveanul Vlad Dumitrescu, care se prezintă simplu un „păgubit Carpatica“, povesteşte că a avut „bafta“ să ceară despăgubiri Carpatica Asig în două rânduri, de fiecare dată fiind refuzat. „Am două dosare de daună respinse de Carpatica, dosare care au la bază recunoaşterea din partea vinovaţilor. Unul a fost întocmit în baza unei constatări amiabile, iar celălalt a procesului-verbal de la poliţie. Răspunsul a fost că accidentele nu s-au petrecut aşa cum au fost descrise şi că maşinile au fost lovite altcândva“, a spus Dumitrescu. Bărbatul a chemat Carpatica Asig în judecată, dosarele fiind înregistrate pe rolul Judecătoriei Sector 3 Bucureşti, motivul fiind că dosarele de daună au fost deschise la Carpatica Bucureşti.
Alt craiovean, Victor Botescu, nu a fost despăgubit nici până azi, deşi maşina sa a fost avariată în noiembrie 2010 de un şofer care avea autoturismul asigurat la… Carpatica. Ambii şoferi au mers atunci la sediul Carpatica, au încheiat constatarea amiabilă şi s-au despărţit. „După 55 de zile am fost înştiinţat de Carpatica în legătură cu faptul că nu plăteşte daunele deoarece şi-au dat seama că nu acea maşină a lovit-o pe a mea. Chiar şi şoferul vinovat a rămas uluit când ne-au explicat că nu ne-am lovit de fapt!“, a menţionat Botescu.
Bărbatul a scos din buzunar 2.700 de lei pentru a-şi repara maşina, urmând să acţioneze în judecată Carpatica pentru a putea recupera costurile reparaţiei.

Răspunsul Carpatica Asig

Reprezentanţii SC Carpatica Asig SA au comunicat GdS că, în primul caz, cel al lui Vlad Dumitrescu, ambele dosare de daună au fost respinse din cauza neconcordanţelor privind declaraţiile date şi avariile maşinilor implicate în accidentele rutiere. „Pretenţiile domnului Dumitrescu formează obiectul unui dosar aflat pe rolul Judecătoriei Bucureşti. În funcţie de rezultatul cercetărilor şi stabilirea despăgubirilor de către instanţă, societatea noastră se va pronunţa asupra cererii de despăgubire formulată de petent“, a precizat Carpatica Asig.
În cazul craioveanului Victor Botescu, „personalului specializat“ i-a fost atrasă atenţia de amprentele şi gradul de avariere a autovehiculelor, motiv pentru care au fost efectuate cercetări suplimentare. În urma acestora, inspectorii Carpatica au concluzionat că accidentul nu s-a produs în conformitate cu declaraţiile celor doi şoferi, iar avariile nu provin din dinamica accidentului declarat.

Gardul buclucaş

Un al treilea caz este cel al unei şoferiţe care susţine că a fost pusă pe drumuri şi minţită de reprezentanţii Carpatica Asig din Craiova, motiv pentru care a acţionat societatea de asigurări în instanţă.
„Necazul“ în acest caz pare să fie legat de un… gard, din cauza căruia Carpatica nu acceptă despăgubirile. „Un şofer a pierdut controlul maşinii într-un sens giratoriu, a sărit peste o bordură, a rupt un gard metalic şi a lovit maşina mea. Iniţial, inspectorul Carpatica a spus că acel gard nu contează, însă a doua zi l-a sunat pe cel care a produs accidentul şi i-a spus că trebuie să plătească gardul“, a povestit Liliana Ciuculescu. Deşi şoferul vinovat a plătit reparaţia gardului şi a depus chitanţa la dosar, asigurătorul a comunicat după câteva zile că…. dosarul este incomplet pentru că lipseşte procesul-verbal de la Rutieră, act care nu a fost însă eliberat de poliţişti.
În legătură cu acest caz, Carpatica Asig a dat un răspuns destul de „ameţitor“, elementul disputat fiind tot… gardul. „Având în vedere că în evenimentul declarat au fost implicate trei elemente – două autovehicule şi un gard, doamna a fost notificată asupra prevederilor ordinului CSA 21/2008, conform căruia formularul de constatare amiabilă se aplică numai pentru evenimentele rutiere în care au fost implicate două autovehicule“, a comunicat Carpatica Asig.

Sancţiuni

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), în noiembrie 2007, Carpatica Asig SA a fost sancţionată cu interzicerea temporară a practicării RCA pentru o perioadă de 30 de zile. Motivul invocat de CSA a fost că societatea Carpatica Asig SA „refuză în mod nejustificat plata despăgubirilor în cazul dosarelor de daună deschise în baza poliţelor de asigurare încheiate prin intermediari“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

57 COMENTARII