16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalActe adiţionale pentru finanţarea serviciilor medicale în iunie

Acte adiţionale pentru finanţarea serviciilor medicale în iunie

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt va încheia acte adiţionale la contractul din 2010 pentru a se putea finanţa activitatea medicală în cursul lunii iunie, până la semnarea noilor contracte. Operaţiunea începe astăzi, contractele fiind întocmite la CJAS. Cât priveşte modul de finanţare, se vor folosi regulile din noile norme ale contractului-cadru, aprobate şi apărute în Monitorul Oficial din 1 iunie. Pe site-ul CJAS Olt se vor regăsi invitaţiile pentru semnarea contractelor şi agenda de contractare pe 2011. De săptămâna viitoare se pot prezenta şi va începe evaluarea documentelor, iar din 20 iunie se va trece efectiv la negocierea noilor contracte, pe specialităţi, pe baza regulilor aprobate acum trei zile. Tot ieri s-au constituit şi comisiile pentru contractare, pe categorii de furnizori de servicii medicale, o noutate adusă de noile norme fiind comisia de îngrijiri spitaliceşti, din care vor face parte şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.
Deşi nici măcar actele adiţionale nu s-au încheiat încă, furnizorii de servicii medicale au fost avertizaţi de CJAS că vor fi penalizaţi pentru fiecare zi de întârziere la program sau nefurnizarea de servicii. În special medicii de familie au fost debusolaţi în primele două zile ale acestei luni şi s-au ferit să elibereze documente cu regim special (reţete, trimiteri), în ideea de a nu li se imputa sumele. „Medicii de familie dau declaraţii pe propria răspundere cu privire la serviciile prestate, iar noi mergem pe sinceritate. Oricum, pentru fiecare zi de întârziere la program vor fi penalizaţi“, a declarat preşedintele CJAS Olt, Florin Ciocan.
Dacă normele sunt aprobate, comisiile înfiinţate şi furnizorii dornici să ştie pe ce baze vor lucra în continuare, lipseşte încă esenţialul, şi anume bugetul pentru judeţul Olt, în funcţie de care se vor stabili marjele de negociere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU