10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljWorld Vision, alături de copii şi de ziua lor

World Vision, alături de copii şi de ziua lor

Sute de copii din Dolj, sprijiniţi de World Vision, s-au bucurat de o serie de activităţi recreative şi concursuri şcolare, organizate cu ocazia zilei de 1 Iunie. 20 de copii din Cernăteşti cu vârste cuprinse între trei şi şapte ani au mers ieri în Parcul „Romanescu“. „Pentru mulţi, această oportunitate a reprezentat şi primul contact cu viaţa oraşului“, se arată într-un comunicat emis de World Vision, care a asigurat transportul copiilor şi gustarea pe care aceştia au luat-o în parc.

Concurs de gastronomie

18 elevi din opt şcoli generale din judeţ şi de la Grupul Şcolar Cârcea au putut simţi atât gustul competiţiei, cât şi al unor preparate extraordinare, realizate de ei înşişi în cadrul concursului de gastronomie „Sandvişul surpriză“, organizat de Şcoala cu clasele I-VIII Coţofenii din Dos.
De asemenea, elevii Şcolii cu clasele I-VIII din comuna Predeşti au participat la concursul „Primarul copiilor pentru o zi“.
Fiecare clasă şi-a desemnat prin vot câte un candidat şi trei consilieri care şi-au prezentat programul electoral (obiective şi idei referitoare la ce şi-ar dori să aibă în şcoală sau localitate) în faţa tuturor elevilor din şcoală care au reprezentat electoratul. Fotoliul de primar al copiilor a fost ocupat de reprezentantul clasei
a IV-a, iar cel de viceprimar – de o elevă din clasa a V-a. „Copiilor le place să le fie atribuite responsabilităţi, să le dai şansa să îşi exprime opinia în legătură cu tot ce îi înconjoară“, a declarat Nicoleta Cotoi, profesoară în învăţământul primar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS