16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDupă ani buni de absenţă, severinenii pot merge la film

După ani buni de absenţă, severinenii pot merge la film

Deşi a avut două cinematografe, cu săli mari, care pe vremuri erau neîncăpătoare, în municipiul Drobeta Turnu Severin de ani buni nu s-a mai putut viziona o peliculă pe marile ecrane. Cinematograful Porţile de Fier a fost lăsat în paragină, iar cinematograful Flacăra a fost transformat de mult în discotecă şi bar. Autorităţile locale nu au făcut nimic pentru a redeschide sălile de film, însă un om de afaceri a reuşit în şase luni să inaugureze o sală în care să ruleze pelicule la standarde europene, în format 3D.
Noul cinematograf este situat într-un hipermarket din Severin. Până acum a fost inaugurată numai o sală, urmând ca, până la sfârşitul lunii iunie, să fie deschise şi celelalte două, în incinta aceluiaşi hipermarket. Administratorul cinematografului, Giani Moangă, a spus că una dintre sălile de proiecţii va fi destinată copiilor, iar cealaltă va fi o sală DCI, unde vor rula filme 3D în premieră, la care publicul severinean va avea acces după 48 de ore de la premiera oficială.
Cinematograful este deschis de luni până vineri, între orele 18.00-24.00, iar în weekend amatorii de filme 3D pot veni în intervalul 16.00-24.00. Preţul unui bilet este 15 lei şi include şi ochelarii 3D. Sala unde rulează deja peliculele are o capacitate de 70 de locuri, cea care va fi amenajată pentru copii va avea 40 sau 60 de locuri, iar sala DCI va beneficia de 100 de locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS