Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Gorj
Sute de cazuri de varicelă la Târgu Jiu

De la începutul anului şi până în prezent, în judeţul Gorj s-au înregistrat 363 de cazuri de varicelă, de trei ori mai multe ca în aceeaşi perioadă a anului trecut. Varicela este considerată „boala copilăriei“. „Boala este transmisă în special la cei mici. Anul acesta am avut 363 de cazuri, în perioada ianuarie-martie. Anul trecut, în acelaşi interval, am înregistrat 139 de astfel de situaţii. În cazul rubeolei, anul trecut am avut două cazuri, anul acesta avem doar unul. Cazuri de rujeolă nu am mai avut, în Gorj, în ultimii doi ani“, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.
• Mihaela Floroiu

Mehedinţi
Deţinuţii din Mehedinţi au expus 20 de picturi

Douăzeci de picturi realizate de persoanele private de libertate din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Drobeta Turnu Severin au fost expuse zilele trecute la Casa Tineretului din municipiu, în cadrul unei ample campanii de responsabilizare socială. Acest demers reprezintă o mo­dalitate prin care Penitenciarul Severin contri­buie la îmbunătăţirea imaginii instituţiei penitenciare în so­cietate, precum şi a imaginii persoanelor private de libertate în conştiinţa cetăţenilor.
„Peniten­ciarul Drobeta Turnu Severin a organi­zat şi desfăşurat la Casa Tinere­tu­lui din municipiu două activi­tăţi educative, respectiv o ex­poziţie cu lucrări realizate de persoanele private de libertate din peni­tenciarele din regiunea Oltenia, în cadrul atelierelor ocupaţionale, şi vizitarea acestei ex­poziţii de către zece deţinuţi din Peni­ten­ciarul Dro­beta Turnu Severin, ca o recom­pensă pentru buna conduită şi stăruinţa în muncă de care au dat dovadă“, a decla­rat Petrişor Ridichie, directorul adjunct al Penitenciarului Severin.
Tablourile sunt rea­lizate de deţinuţi şi sunt lucrate în cadrul atelierului din în­chisoare, sub îndrumarea asis­tentului social. Expoziţia are ca scop reintegrarea de­ţinuţilor în societate.
• Alin Ghiciulescu

Exit mobile version