13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA murit din cauza unei asfixii mecanice

A murit din cauza unei asfixii mecanice

Medicii legişti au îndepărtat orice suspiciuni de crimă în cazul decesului lui Mihai Zahariuc, elevul de 16 ani care s-a sinucis după modelul Ralucăi Drăguşin

Nici unul dintre cunoscuţii lui Mihai Zahariuc nu îşi poate explica de ce copilul a decis să se sinucidă. Tatăl său le-a spus poliţiştilor că este convins că fiul lui a fost ucis, însă medicii legişti care au efectuat necropsia au risipit orice îndoială: copilul, care peste o lună ar fi sărbătorit împlinirea a 17 ani, s-a sinucis. „Este vorba de o asfixie mecanică prin înec, nu s-au constatat semne de violenţă externă sau internă. Chiar dacă tatăl are suspiciuni cu privire la moartea fiului său, am constatat că elevul nu avea leziuni pe corp şi am concluzionat că a fost vorba despre sinucidere“, a declarat Dumitru Dascălu, medic legist în cadrul Serviciului de Medicină Legală Gorj. Mama băiatului a decedat anul trecut, iar Mihai şi fraţii săi au rămas în grija tatălui, care lucra la Rovinari şi făcea naveta zilnic. Astăzi, trupul neînsufleţit al băiatului va fi luat de către familie, urmând a fi depus la o capelă, unde cei care l-au cunoscut îi vor aduce un ultim omagiu.

„Doar cine este într-o situaţie problematică recurge la un asemenea gest“

Anchetatorii au găsit mai multe pietre în rucsacul pe care Mihai Zahariuc şi-l prinsese de spate, semn că elevul şi-a dorit să moară. Băiatul nu a lăsat nici un bilet de adio în care să-şi explice gestul, iar anchetatorii încearcă să afle de ce un copil de nici 17 ani şi-a dorit să renunţe la viaţă. Tatăl minorului nu ştie ce l-a făcut pe fiul său să recurgă la un asemenea gest.
Din păcate, aceasta este a doua sinucidere în decurs de câteva zile, prima care şi-a luat astfel viaţa fiind Raluca Drăguşin, o elevă de clasa a XII.
Gestul lui Mihai Zahariuc este o copie aproape fidelă a celui făcut de eleva de la Colegiul Național „Spiru Haret“. Copilul a dispărut de acasă duminică după-amiază, chiar în ziua în care pompierii au găsit în râul Jiu cadavrul Ralucăi Drăguşin. „Doar cine este într-o situaţie problematică recurge la un asemenea gest. Părinţii ar trebui să discute cu copiii şi să aibă un control permanent în relaţia cu copilul. Ar fi bine ca părinţii să renunţe un pic la avertizări permanente, certuri, critici, pedepse în relaţiile cu copiii. Iubirea este foarte importantă, sprijinul, comunicarea dintre copil şi părinte“, a declarat Maria Tomescu, psiholog clinician specialist.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS