Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

„Donează sânge! Fii erou!“ – la final
Societatea Studenţilor Medicinişti din Craiova a încheiat vineri, la ora 12.00, campania „Donează sânge! Fii erou!“, desfăşurată în două centre: Policlinica Studenţească din cadrul Facultăţii de Agronomie şi Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova. În urma campaniei, care a durat cinci zile, s-au prezentat pentru a-şi oferi ajutorul 350 de persoane, potrivit declaraţiilor organizatorilor. Fiecare donator a primit şapte bonuri de masă, analize gratuite în valoare de peste 100 de lei, reducere de 50% pentru o lună la transportul în comun şi o zi liberă la serviciu, şcoală sau facultate.
• Anca Ungurenuş

Caravana LSRS

Tinerii olteni vor avea, pe 6 iunie, posibilitatea să afle mai multe informaţii despre ce înseamnă să studieze într-o altă ţară prin Caravana Ligii Studenţilor Români în Străinătate (LSRS), care se va opri şi la Craiova pentru o zi. Acest proiect este pus la cale de membrii LSRS şi doreşte să le ofere detalii studenţilor şi absolvenţilor români despre oportunităţile academice internaţionale. În acest sens vor avea loc seminarii şi discuţii informative pe toată perioada verii în centrele universitare importante din ţară. Traineri vor fi tineri care studiază la universităţi de top din Europa sau Statele Unite ale Americii. Cei care doresc să participe la eveniment trebuie să se înscrie pe https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dHNLWWRVb3BIc211eUhtcTdGNVpBQVE6MQ.
• Ştefania Bătrînca

Tineri Eco-Reporteri
Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu“ organizează pe 3 iunie Concursul Interjudeţean de Ecologie „Tineri Eco-Reporteri“. Competiţia va avea trei secţiuni: animaţie/prezentare/pagini web, film publicitar şi poster. Tinerii vor trata, în creaţiile lor, problemele mediului înconjurător în care locuiesc, cu scopul de a încuraja stoparea poluării şi de a-i implica mai mult în soluţionarea problemelor comunitare. Fiind un concurs de creaţie, nu se acceptă contestaţii.
• Anca Ungurenuş

Seminar pentru viitorii jurnalişti
Fundaţia Friedrich Ebert invită jurnaliştii din Europa care au între 18 şi 25 de ani să participe la Convenţia Europeană Media pentru Tineret ce va avea loc în Berlin, Germania. Aceasta va dura trei zile, între 3 şi 6 august, şi va cuprinde dezbateri, discuţii şi sesiuni de training care vizează nivelul de control al informaţiilor date publicităţii. De asemenea, participanţii vor avea ocazia să întâlnească şi să interacţioneze cu 39 de jurnalişti din toată lumea. Nu se percepe taxă de participare, cazarea şi masa fiind asigurate de organizatori. Cei interesaţi trebuie să trimită o scurtă scrisoare de motivaţie pe adresa de e-mail participateEYMC2011@jugenpresse.de. Mai multe detalii găsiţi pe http://www.youthpress.org/news/316-european-youth-media-convention-2011-whistleblowing-a-new-competition-for-journalists.
• Ştefania Bătrînca

Festivalul „Lumina Verde“
Prima ediţie a Festivalului de Film Documentar de Mediu „Lumina Verde“ va avea loc pe 4 şi 5 iunie, la Craiova. Organizator este Consiliul Judeţean Dolj, în parteneriat cu două facultăţi din cadrul Universităţii din Craiova, cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, două şcoli din Bănie, dar şi cu alte instituţii. Festivalul are ca temă principală mediul şi viaţa şi se va desfăşura pe două secţiuni: filme de foarte scurtmetraj şi filme de scurtmetraj. Ele vor fi realizate de elevi, studenţi, tineri, profesori (preuniversitari sau universitari) sau echipe mixte. Scopul evenimentului este de a promova talentul, iniţiativa şi creativitatea, de a ajuta la formarea deprinderilor de protejare a naturii şi de a contribui la educaţia în spiritul dezvoltării durabile.
• Anca Ungurenuş

Exit mobile version