Acasă Local „România, ţara mea de coşmar“

„România, ţara mea de coşmar“

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ din Craiova a găzduit miercuri, 25 mai, la ora 13.00, în Sala „Nicolae Romanescu“, lansarea cărţii „România, țara mea de coșmar“ (volumul I – „Ţara Secuilor“), al cărei autor este Dan Stoica.
Volumul a fost prezentat în mai multe oraşe din ţară, printre care Baia Mare, Galaţi şi Timişoara. Autorul a dorit să îşi lanseze cartea şi la Craiova, având în vedere că debutul lui ca regizor, după terminarea facultăţii, a avut loc în oraşul nostru. De asemenea, a fost făcută şi prezentarea cărţii „Cinci nuvele austriece de dragoste“, apărută recent la Iaşi, cu sprijinul Institutului Cultural Român.
„România, ţara mea de coşmar“ este o meditație asupra prezentului dacă este citită de la primul capitol; o comedie de situație dacă o lecturăm de la capitolul doi; un thriller dacă cititorul nerăbdător începe cu al treilea; o poveste de dragoste dacă sărim direct la capitolul numărul patru. Autorul însuşi numeşte cartea „un roman politic de actualitate“.
Dan Stoica a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1975 (secția regie de film și televiziune) şi trăieşte la Viena din 1990. El a publicat piese de teatru, romane, nuvele, poezii şi numeroase traduceri din literatura modernă austriacă.

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism. Crede că poveştile oamenilor sunt cele mai importante şi de aceea, împreună cu Ana Dănescu, vrea să aducă mai aproape poveştile simple cu şi despre oameni, într-o emisiune-reportaj.
Exit mobile version